|sâmbătă, octombrie 1, 2022
  • Follow Us!

Constantin Radulescu: Dotări, în valoare de 2.250.000 euro, la SJU Vâlcea 

media-166307647520558200
Spitalul Judetean de Urgenta Valcea

Astăzi am semnat un nou contract ce vizează creșterea siguranței pacienților în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, pentru care CJ Vâlcea a obținut o finanțare în valoare de 2.250.000 euro. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care a promis că lucrurile nu se vor opri aici și că investițiile în zona medicală vor continua susținut.

Prin acest proiect, la Spitalul Nou (secțiile: Blocul operator Chirurgie generală, Blocul operator Ortopedie traumatologie, Blocul operator Urologie traumatologie și ATI), respectiv, Spitalul Vechi (Corpul C6- Dermatologie și Boli infecțioase) vor fi instalate:

–             sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală;

–             sisteme de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creșterea gradului de securitate la incendii;

–             sisteme de supraveghere video (sistem TVCI).

De asemenea, în cele două locații vor fi executate lucrări de: reabilitare, modernizare și extindere a infrastructurii electrice, de desfacere și înlocuire a infrastructurii de ventilație și tratare a aerului, de instalare, înlocuire și completare a rețelei de fluide medicale, precum și reparațiile necesare în zonele de intervenție.

Investiția vine în completarea unui alt proiect derulat de curând de CJ Vâlcea , prin care SJU Vâlcea a fost dotat cu echipamente și dispozitive medicale necesare luptei împotriva SARS-Cov 2, în valoare de cca 2 milioane euro. (stiripesurse.ro)

Leave a Response