Claudia Banu, senator PNL: A fost adoptat proiectul de lege privind protecţia avertizorilor în interes public

joi, 1 septembrie 2022
Joi, 1 septembrie, am reluat activitatea la Senat. Astfel, în cadrul ședinței de plen a Senatului am adoptat, proiectul de lege privind protecţia avertizorilor în interes public. Pentru acest proiect au fost făcute toate corelările necesare, pentru a avea o lege în conformitate cu Directiva (UE) ce reglementează cadrul general în materia protecției persoanelor care raportează încălcări ale legii, într-un context profesional.
Ideea avertizorului de integritate a apărut pentru ca opinia publică să depisteze activități ilegale și practici abuzive care pot apărea în orice organizație publică sau privată, mică sau mare. Avertizorul este persoana care face o sesizare cu bună credință cu privire la orice faptă care presupune încălcări ale legii, ale deontologiei profesionale sau a principiilor bunei administrări, eficienței, eficacității și transparenței.
Printre activitățile ilegale pe care avertizorii de integritate le-au arătat de-a lungul timpului se numără corupția, frauda, practici comerciale incorecte sau neglijența.
Instituția avertizorului de integritate este una de interes public, recunoscută la nivel european, cu impact asupra transparenței decizionale, a bunei funcționări a instituțiilor publice și private și de aceea e important să avem o lege bună, conformă normelor europene.
Cei care doresc să consulte proiectul votat astăzi, o pot face aici:
Claudia Banu, senator PNL de Valcea
304945387_504334661695808_5485682126039400232_n
#Senat
#ProtecțiaAvertizorilor
#ProiecteDeLege

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe