Alegerea accesoriilor și a echipamentului moto de protecție pentru femei

vineri, 23 septembrie 2022

Sursa foto: https://img.freepik.com/free-photo/stylish-mature-female-is-posing-photographer-her-new-shiny-retro-bike_613910-13789.jpg?w=1800&t=st=1661767884~exp=1661768484~hmac=158a6a7b81b40313fd84f7bd86c1cc055e28fb1f0be6b5b638904b2313d1574e 

Atunci când sunt pe două roți, femeile au nevoie, ca și bărbații, de un echipament performant, rezistent și confortabil care să le ofere siguranță maximă. Senzația de invincibilitate pe motor, adrenalina sau exuberanța vârstei pot conduce și la evenimente mai puțin plăcute. Din acest motiv, se recomandă utilizarea unor articole de calitate pentru protecție sporită pe stradă sau pe circuit. Însă alegerea pieselor vestimentare pentru femei poate fi uneori o adevărată provocare, așa că este bine să cunoști câteva informații esențiale.

Optează pentru un echipament moto de calitate

Indiferent dacă este vorba despre o persoană cu experiență sau un rider începător, primul lucru care trebuie avut în vedere la alegerea echipamentului este calitatea. Materiale textile ori piele, combinezon sau blugi și o jachetă lejeră, articole impermeabile ori de vară, toate trebuie să se remarce printr-o atenție sporită la detalii și protecții inovative.

În garderoba unei motocicliste responsabile, trebuie să existe o variantă de echipare premium, care să includă elementele de bază. Este vorba despre cască, geacă, pantaloni, mănuși, încălțăminte și genunchiere.

Alege o jachetă care îndeplinește standardele de siguranță

O geacă moto de damă trebuie să combine două aspecte importante, respectiv protecția optimă a utilizatorului și o potrivire excelentă pe forma corpului. Fie că alegi o geacă din material textil sau una din piele, asigură-te că beneficiază de marcaj CE. Acesta indică faptul că produsul îndeplinește standardele actuale de siguranță reglementate de UE pentru echipamentele moto.

Articolul trebuie să includă protecții pentru spate, umeri și coate, iar partea exterioară să fie realizată din țesături rezistente la rupere și abraziune. Este de preferat ca materialul să fie impermeabil, dar, în același timp, să ofere un nivel ridicat de respirabilitate. Inserțiile reflectorizante sunt un plus întrucât cresc siguranța în condiții de vizibilitatea scăzută. Ai grijă ca geaca să ți se potrivească foarte bine și să aibă talia și mânecile ajustabile. Dacă este prea mare, nu va fi eficientă în caz de accident, iar dacă e prea mică, îți restricționează mișcările și nu va fi confortabilă.

Selectează pantalonii în funcție de călătoriile tale

Echipamentul moto de protecție pentru femei include și pantaloni speciali. Spre deosebire de modelele clasice, aceștia pot prezenta protecții în zona șoldurilor și genunchilor sau întărituri suplimentare în diferite părți. În cazul condusului pe motor, este necesar ca pantalonii aleși să aibă măcar buzunare interioare speciale pentru siguranța deplină la posibile căderi. De regulă, blugii moto sunt potriviți pentru călătoriile scurte și traficul urban. În schimb, distanțele lungi sau aventurile inedite necesită un costum din piele ori pantaloni din materiale textile de înaltă calitate, antiabraziune și impermeabile.

Achiziționează o cască fixă pe forma capului tău

Multe persoane consideră că o cască de protecție reprezintă minimul echipamentului moto. Într-adevăr, are un rol crucial, dar, trebuie să-ți completeze vestimentația, nu să fie singurul articol folosit. Investește într-o cască bună care să stea fixă pe forma capului tău, fără puncte de presiune. Indiferent că alegi un model Full Face, Open Face, Enduro, Adventure etc., ai grijă ca acesta să-ți ofere confort și să se adapteze călătoriilor cu motocicleta.

Caută mănuși și ghete potrivite stilului vestimentar abordat

Aspectul echipamentului moto este important pentru femei, dar nu trebuie să fie un criteriu definitoriu. Mâinile și picioarele au nevoie de protecție sporită în timpul călătoriilor pe motor, iar producătorii se întrec să scoată pe piață modele tot mai apropiate de accesoriile casual pentru ca echipamentele speciale să fie purtate. Mănușile pentru motocicletă oferă protecție și confort, fiind adaptate fiecărui tip de motor în ceea ce privește materialul, aspectul și complexitatea. Produsele ideale ar trebui să aibă protecții și ranforsări aplicate în zona degetelor și a palmei și să împiedice transpirația mâinilor.

Încălțămintea potrivită oferă aderență în timpul mersului și protejează picioarele în caz de lovituri, căzături sau accidente. Aceasta trebuie să depășească glezna, să se potrivească perfect și să aibă talpa rigidă.

 

Dacă te-ai decis să-ți pui la punct echipamentul moto ai grijă să-ți alegi un set complet și articole de calitate care să-ți ofere confort, siguranță, rezistență și ușurință în utilizare. Oricât ai fi de precaută, o vestimentație adecvată te poate salva de numeroase peripeții și situații mai puțin plăcute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe