Nunta lui George Simion cu Ilinca care are loc sâmbătă la Măciuca, în Vâlcea, este evenimentul de PR politic asupra căruia liderul AUR s-a concentrat în ultima perioadă.

LIVE-VIDEO - Nunta lui George Simion de la Măciuca:

13:05Alertă cu bombă în timpul cununiei religioase. Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a fost sesizat cu privire la faptul că, în incinta resortului de lux unde se desfășoară nunta liderului AUR, George Simion, a fost amplasată o bombă.La fața locului se deplasează polițiștii din Vâlcea și pirotehniștii din cadrul Serviciului Român de Informații, pentru efectuarea de verificări.

12:30A început cununia religioasă. George Simion este îmbrăcat în port popular iar soția sa, Ilinca Simion poartă o rochie albă cu mâneci care amintesc de ia tradițională.Slujba este oficiată de Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Varsanufie și Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

11:30Pe pagina de Facebook a lui George Simion a fost postat un filmuleț cu cei doi miri care prestează principalele obiceiuri și tradiții românești care se practică la nuntă.

11:12Atac al unui membru Phoenix după ce Nicu Covaci a acceptat să cânte la nunta lui George Simion: „Mi-e rușine de rușinea lui! Adio reunire! Cu mine NU!”

 nuntasi-640x400 Simion-2-1-1000x600

Nuntă ca a lui Zelea Codreanu? Simion spune că e ca a lui Ion Dolănescu

Organizată ca o mare manifestare populară, la care sunt așteptați mii de oameni, a atras atenția și din cauza asemănării cu un eveniment similar, cel organizat în urmă cu aproape un secol în urmă, la Focșani, de șeful legionarilor Corneliu Zelea Codreanu.

„Eu cred că este similară nunta mea cu a lui Ion Dolănescu, că este o nuntă mare care e făcută în Oltenia. Asocierile astea (cu Zelea Codreanu - n.r.) nu cred că-și au rostul. Eu sunt născut în 1986, nu am nimic în comun cu mișcări dinainte de nașterea mea. Sunt acuzații tipice, nu au ce să spună despre noi”, a comentat George Simion.

  • Marea nuntă de partid. George Simion: „Tot ce fac eu este un gest politic” / Cât l-a costat pe liderul AUR petrecerea la care așteptă mii de oameni

Nunta lui George Simion

La nunta sa, George Simion așteaptă peste 10.000 de oameni, care sunt așteptați îmbrăcați în ie tradițională. Ceremonia religiasă va fi oficiată afară, cu derogare BOR, într-o capelă construită special pentru eveniment și va fi oficiată de Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Varsanufie și Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

„Petrecere câmpenească” este „laitmotivul”nunții organizate de George Simion împreună cu prietenii și colegii de partid. Liderul AUR dorește ca evenimentul să fi sărbătorit în stil tradițional românesc. Potrivit acestuia au fost organizate 14 corturi cu tematică din cele 14 regiuni geografice din România iar la petrecere vor performa tarafe și trupe de muzică populară. Printre artiștii care vor cânta la nunta lui Simion se numără Sofia Vicoveanca, Plăieşii, Surorile Osoianu, Sava Negrean Brudaşcu dar și artiști de muzică folk și rock: Phoenix, Adrian Naidin şi Maria Gheorghiu.

Programul nunţii lui George Simion cu Ilinca Munteanu:

  • ora 12.00 – Cununia religioasă în în bisericuţa de lemn construită special pentru eveniment
  • ora 14.00 – începerea spectacolului teatru pentru copii, ateliere de desen, grafitti, reprezentație călărie
  • ora 19.00 petrecerea și masa
  • ora 23.00 – focul de artificii

Nunta lui Corneliu Zelea Codreanu

Nunta lui Corneliu Zelea Codreanu a fost organizată, în iunie 1925, ca o petrecere câmpenească.

În „Pentru Legionari”, Codreanu povestea despre ziua nunții:

  • A doua zi dimineața, mi s-a adus un cal – așa era programul – și după ce am trecut călare pe la casa miresei, am pornit în capul unei coloane afară din oraș, la Crâng.
  • Pe marginile șoselei, de o parte și de alta lume, prin copaci erau copii, iar pe șosea veneau în urma mea nașii, în trăsuri ornate, în frunte cu profesorul Cuza și Generalul Macridescu, Hristache Solomon, Col. Blezu, Col. Cambu- reanu, Tudoroncescu, Georgică Niculescu, Maior Băgulesscu și alții.
  • Venea apoi carul miresei cu șase boi, împodobit cu flori. Apoi alte care ale nuntașilor. În total 2.300 care, trăsuri și automobile, toate încărcate cu flori și lume îmbrăcată în costume naționale. Eu ajunsesem la 7 km. de oraș, în Crâng și coada coloanei încă nu ieșise din Focșani.
  • În Crâng s-a oficiat nunta pe o estradă de pregătită anume. Erau de față între 80-l00.000 de oameni. După oficierea slujbei religioase au început hora, jocurile și petrecerea. Apoi a urmat masa întinsă pe iarbă verde. Fiecare își adusese de mâncare, iar focșănenii avuseseră grijă și pentru lumea venită din alte părți. Toată această desfășurare de costume naționale, de care românești, de viață și de entuziasm, a fost filmată.

Cine este Ilinca, soția lui George Simion

Ilinca Munteanu are 24 de ani și absolvit Facultatea de Drept. Într-un interviu, soția a liderului AUR a vorbit despre în momentul în care a cerut-o în căsătorie. Potrivit acesteia George Simion a pus la cale o farsă cu ajutorul unui polițist. Aceasta a fost oprită de polițiști în trafic care are un cadou pentru ea din partea liderului AUR.

„A fost „un moment inedit. Dacă vine de la George n-are cum să fie altceva. Eram pe drum spre Bacău și ne-a oprit poliția, ne-a cerut buletinele. Eu filmam pentru că am crezut că se întâmplă ceva rău și trebuia să avem dovezi. Polițistul zice: 'Domnișoara Ilinca?'. Zic 'Da?'. 'Domnul George Simion are un cadou pentru dumneavoastră'. Și a scos inelul și atunci, vă dați seama, a fost o bucurie imensă”, a povestit Ilinca.

George Simion și Ilinca Munteanu s-au căsătorit civil vineri, 26 august, la Măciuca.

Cât costă nunta lui George Simion și câți nași are

George Simion susține că a plătit până acum pentru organizarea nunții 12.000 de euro, bani care, potrivit acestuia, provin din donaţii sau sunt cadou de la naşi.

George Simion: „Plătim cu banii din partea nașilor și a prietenilor dar avem și foarte multe servicii și produse. Mai mult de jumătate din acestea care ne sunt oferite ca și dar de nuntă din partea cunoscuțiilor și prietenilor care ne simpatizează. Fiecare ne dăruiește ce are el la îndemână. Domnul Gigi Becali ne-a dat brânză și ciobanii din Polovragi, Vaideieni și Jina- berbecuți pentru proțap”.

„Au fost foarte mulți oameni și foarte multe companii care au vrut să ofere produse alimentare pentru eveniment, iar din punctul ăsta de vedere lucrurile s-au optimizat foarte bine. Mai sunt și donații ale prietenilor apropiați, ale nașilor, sunt 42 de nași totuși la nuntă”, a declarat recent, pentru Fanatik, George Simion.

Sursa: hotnews.ro