Sparle si soparle, 08.08.2022

luni, 8 august 2022
  • „Gașca lui Buican” a POLITIZAT excesiv dezbaterea publică organizată zilele trecute la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, pe marginea proiectului legii învățământului preuniversitar, fapt ce a produs „stări de greață” în rândul multor cadre didactice prezente. Deputatul Buican nu a invitat nici un reprezentant al Primăriei Râmnicului, al Prefecturii Vâlcea, sau al Consilului Județean, având în vedere importanța unui astfel de domeniu. Totuși, la „dezabaterea publică” au fost prezentate principalele elemente de reformă propuse, au fost dezbătute aspecte din lege particularizate pe specificul unor unități de învățământ sau a unor discipline de studiu, s-au primit propuneri care pot genera o îmbunătățire a proiectului. Modificarea legilor educației este un demers necesar în condițiile în care se vorbește din ce în ce mai mult despre necesitatea adoptării unui sistem de învățământ similar celor din alte state europene, care și-a dovedit eficiența.

 

  • Circa 900 milioane de lei vechi trebuie să plătească o firmă din Râmnicu Vâlcea. Asta după ce Garda de Mediu a constatat că societatea a încercat să exporte trei containere de deşeuri de ambalaje din plastic, fără respectarea prevederilor legale. Garda de Mediu a anunțat controale privind transferul deşeurilor în Portul Constanţa. „Urmare a controalelor efectuate în ultima săptămână de Garda Naţională de Mediu Constanţa privind transferul deşeurilor în punctele de trecere a frontierei din incinta Portului Constanţa (PTF Constanţa Nord şi PTF Constanţa Sud), comisarii nu au permis exportul a trei containere cu deşeuri de ambalaj plastic, întrucât formularele Anexa VII nu erau completate conform prevederilor HG 788/2007 şi/sau deşeurile care făceau obiectul exportului erau amestecate cu alte tipuri de deşeuri”, se arată în comunicat. Societatea care a organizat transferul deşeurilor, o firmă din Râmnicu Vâlcea, a primit două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 900 milioane de lei vechi, iar marfa a fost returnată societăţii exportatoare.

 

  • Deși a „tăiat frunze la câini” la Primăria Berbești, edilul Milorad Cumpănășoiu a avut un an 2021 extrem de „rodnic” din punct de vedere al averii dobândite. Astfel, anul trecut, Cumpănășoiu a ridicat următoarele sume: 840 milioane de lei vechi din salarii de la Primăria Berbești, peste 150 milioane de lei vechi din dobânzi (!) de la Trezoreria Horezu, 73 milioane de lei vechi din subvenții de la APIA, pe când soția lui a încasat 420 milioane de lei vechi de la CET Govora. Tot anul trecut, Milorad Cumpănășoiu și-a deschis două conturi bancare, în sumă de 1,2 miliarde de lei vechi, plus cei 2,5 miliarde de lei vechi pe care îi avea din anul 2018 la Trezoreria Horezu. Averea primarului din Berbești mai cuprinde o mașină BMW, două apartamente în București (!), o casă de locuit în Berbești, plus 5 (cinci) terenuri intravilane, forestiere sau agricole, toate în Berbești, în suprafață totală de peste 7 hectare.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe