Nu ratați cel mai nou spectacol Cultură’n Șură la Titești și Vaideeni!

vineri, 12 august 2022

 

Județul Vâlcea va primi în acest weekend vizita caravanei „Cultură’n Șură”. De 10 ani, o trupă de teatru profesionist străbate țara în lung și-n lat și prezintă spectacole de teatru în cele mai inedite locuri: șurile, curțile și grădinile localnicilor. Este cel de al patrulea spectacol care va fi văzut pe scenele din Titești și Vaideeni. Nu ratați „Mama Griguță” după Eugene Labiche, în regia lui Victor Olăhuț!

Sâmbătă 13 august, ora 21:00 - în curte la Nea Miti din Titești
Duminică 14 august, ora 21.00 - la casa Părintelui Damian Rădulescu din Vaideeni

Spectacolul „Mama Griguță”, în regia lui Victor Olăhuț a avut premiera în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” ed. 2021 și îi are în distribuție pe actorii Marin Grigore, Mircea Gligor, Florentina Năstase, Ana Turos, Iulian Gliță și Bogdan Costea, iar regia este semnată de Victor Olăhuț. Textul spune povestea lui Suzanne, fiică de orășeni cu stare care a fost lăsată de la naștere în grija unei familii de țărani, iar cînd părinții vin să o recupereze opt ani mai târziu au parte de o surpriză de proporții. Tema abordată este una actuală, aducând în atenția publicului efectul migrației forței de muncă asupra copiilor lăsați acasă. Încurcăturile de situație, travestiurile și jocurile de cuvinte fac din acest spectacol o comedie savuroasă. Intrarea este gratuită.

Evenimentele se bucură de sprijinul Primăriei comunei Titești, Primăria comunei Vaideeni, Asociația Culturală „Moștenitorii” Vâlcea, Școala de Arte Vaideeni, Viorica Samson-Manea, Teatrul de Comedie București, Ebagaje.ro, Tur Cento Trans, Romania Educab.

„În curte la nea Miti din Titești am avut de fiecare dată parte de un public minunat. Sunt foarte speciali titeștenii, sunt implicați în viața comunității, sunt mândri de ceea ce au - și au și de ce. Ne bucurăm să revenim acolo de fiecare dată. Asociația Culturală „Moștenitorii”, care ne invită în cadrul evenimentelor pe care le organizează, se bucură de o echipă foarte faină, care a reușit să valorifice elementele tradiționale locale și să le promoveze în lumea largă. Este un turneu special pentru noi, trebuie să spun asta, pentru că primăriile locale finanțează aceste spectacole, lucru care arată deschiderea acestora către evenimente culturale de calitate și le mulțumim pentru asta”, spune Florentina Năstase, actriță și membru fondator al Asociației Cultură’n Șură.

Mai multe informații despre spectacole puteți găsi pe paginile oficiale ale organizației, https://www.facebook.com/culturansura și www.culturansura.ro.

***
Cultură’n Șură este o organizație non-profit al cărei principal obiectiv este promovarea și dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la resurse culturale, cu scopul de a diminua diferențele dintre comunitățile rurale și cele urbane. Echipa, formată din regizorul Victor Olăhuț, actrița Florentina Năstase și dramaturgul Flavius Lucăcel, produce spectacole de teatru profesioniste, pe care le prezintă apoi în mod gratuit în mijlocul comunităților rurale, transformând pentru o seară gospodăriile gazdelor în veritabile săli de teatru. Până în prezent, prin programele Cultură’n Șură, peste 16.000 de locuitori din 64 de comunități rurale s-au bucurat de acces gratuit la spectacole de teatru. De-a lungul celor 10 ani de activitate, organizația a fost recompensată cu numeroase premii, atât pentru programele culturale desfășurate, cât și pentru producțiile sale teatrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe