Incendiu de proporții la o pensiune din Vâlcea unde erau 40 de copii veniți în tabără. Jumătate dintre ei au ajuns la spital

marți, 2 august 2022

Incendiu de proporții la o pensiune din Vâlcea unde erau 40 de copii veniți în tabără. FOTO: Captură Digi24

Un incendiu violent a izbucnit în noaptea de luni spre marți la o pensiune din Brezoi, județul Vâlcea. În clădire se aflau 52 de persoane, dintre care 40 de copii veniți în tabără.

În pensiune erau 40 de copii și 10 adulți, care îi supravegheau în tabără.

Cel mai probabil incendiul a pornit de la instalația electrică suprasolicitată.

La fața locului au venit au venit mai multe autospeciale ISU și șapte ambulanțe.

20 de persoane au fost duse la spital, dintre acestea 19 fiind copii. Toți au fost duși la spitalele din Râmnicu Vâlcea și Brezoi.

Cinci copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, deoarece erau intoxicați cu fum.

Intervenția a fost dificilă deoarece 20 de persoane dintre cele aflate în pensiunea rămăseseră blocate pe balcon, unde era fum gros.

Toate bunurile din pensiune au fost distruse.

Pensiunea din localitatea Brezoi a fost cuprinsă de foc în noaptea de luni spre marți, din motive încă necunoscute. În momentul izbucnirii incendiului la parterul clădirii, în camera centralei termice, în pensiune se aflau 41 de copii, 10 adulți și administratorul. O femeie cazată acolo a povestit prin ce a trecut când izbucnit incendiul. „A luat foc pensiunea, cu noi în interior. Suntem toţi la spital, am inhalat fum. Am fost nevoită să îmi arunc copilul de la balcon, în brațele unor polițiști, pentru că proprietarul a plecat și ne-a încuiat înăuntru”, a declarat femeia. Aceasta a spus că șoferul microbuzului care a transportat copiii în tabără a fost cazat în altă parte; l-au sunat, el a venit și a spart geamul și așa au putut ieși. „Noi am rămas sus, la etaj. Vă dați seama că ne-am panicat, am înnebunit. Era fum peste tot, nu puteam să respirăm. Toată lumea țipa. A fost groaznic”, a mai spus femeia. Pompierii au reușit să salveze 20 de persoane ramase captive pe balcoanele pensiunii, unde s-au refugiat din cauza degajarii mari de fum. Echipajele de intervenție au transportat 14 copii și 1 adult la CPU Brezoi și 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alți 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicarii cu monoxid de carbon. ISU Vâlcea verifică acum dacă pensiunea avea autorizaţiile privind securitatea la incendiu.
Citeşte întreaga ştire: Mărturia unei femei din pensiunea care a luat foc în Vâlcea: „Mi-am aruncat copilul de la balcon. Proprietarii au plecat și ne-a încuiat înăuntru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe