Eugen Neata, deputat PSD de Valcea: ”Cu încredere, despre vremurile pe care le trăim”

joi, 4 august 2022

Am trecut de mijlocul anului 2022 şi de mijlocul verii anului 2022. Este cu siguranţă unul dintre cei mai complicaţi ani din viaţa noastră şi o vară cu temperaturi foarte mari şi secetă cum rar s-a văzut. Analizele economice şi financiare nu arată bine nicăieri în lume. Întâlnesc însă din ce în ce mai multă lume gata să dea piept cu orice poate provoca şi poate întări. În contextul actual, oameni mai atenţi la consumul propriu şi la risipă, în primul rând. Se modifică atitudini şi comportamente sub ochii noştri, la fiecare pas. Atitudinea producătorilor şi a comercianţilor faţă de clienţi, de exemplu, şi a cumpărătorilor faţă de produsele pe care le achiziţionează din magazine. Cuvântul de ordine şi de organizare pare a fi cumpătarea. Lumea învaţă să măsoare totul. Noi, politicienii social-democraţi, am acţionat din vreme la situaţia de acum asigurându-ne că resursele ţării ajung şi la oamenii lipsiţi de orice protecţie în faţa valurilor de scumpiri care s-au ridicat încă de anul trecut. Am ajutat apoi la temperarea preţurilor la energie şi la carburanţi şi, în consecinţă, la calmarea creşterii tuturor preţurilor care depind de consumul de energie. Beneficiarii politicii noastre sociale şi economice au învăţat între timp că şi consumul trebuie temperat. Consumul de resurse de orice fel, nu numai de bani. Lumea întreagă trece printr-o serie de crize. Preţuri mărite artificial. Război. Lipsa apei şi, posibil, a alimentelor, în viitorul apropiat. Temperaturi fără precedent. Pieţe economice şi financiare în declin. În faţa tuturor crizelor putem rezista fiecare dintre noi, mai raţionali şi mai atenţi la ceea ce se întâmplă decât în trecut.
Mă întâlnesc cu multă lume din toate mediile şi sunt impresionat de schimbările pozitive care se petrec în proiectele personale ale celor care luptă la propriu cu efectul crizelor despre care vorbim. Agricultorii raţionalizează apa, curentul electric şi combustibilii pe care îi folosesc pentru culturi. Industriaşii produc mai aproape de cererea pieţei, controlând eficienţa fiecărui leu folosit. Investiţiile, indiferent de dimensiune şi de domeniu, sunt mai atent planificate decât oricând. Risipa pare a fi adversarul tuturor. Noi, românii, putem folosi şi de data aceasta vremurile grele ca pe un bun prilej de reorganizare şi de aşezare a muncii noastre la cu totul alt nivel de eficienţă.
Am întâlnit un alt fel de optimism în rândurile celor cu care m-am întâlnit în ultimul timp şi o încredere în forţele proprii pe măsura provocărilor, multe şi complicate, pe care le trăim.
• Eugen Neaţă, deputat PSD

f_350_200_16777215_00_images_banner6_neata-sport-contracte-sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe