De ce iubim ciocolata? 5 Motive surprinzătoare de care nu știai

vineri, 12 august 2022

 

 

Dacă în trecutul nu foarte îndepărtat, găsirea oricărui tip de desert în comerț era o situație destul de rară, în zilele noastre putem spune că avem acces la o varietate foarte largă de produse menite să ne incite papilele gustative. Printre acestea se număra desigur și mult îndrăgita ciocolată, un desert pe care astăzi îl îndrăgim de la mic la mare. Ca o dovadă a acestui fapt stau cele peste 3 milioane de tone de boabe de cacao utilizate în fiecare an pentru producția de ciocolată sub diferite forme. De cele mai multe ori, atenția ni se oprește asupra gustului, este important de știut faptul că delicioasa ciocolată vine la pachet cu multiple beneficii atât pentru corp, cât și pentru minte.

Ciocolata este de departe cel mai popular desert, pentru că ori de câte ori simțim nevoia unui răsfăț dulce, este prima la care ne gândim. Și pe bună dreptate, întrucât are un gust unic și poate avea o varietate de arome care ne fac mereu să mai vrem o bucată. Pentru că suntem convinși că este unul dintre deserturile pe care și tu le consumi în mod regulat, am pregătit câteva motive interesante pentru care iubim atât de mult irezistibila ciocolată.

Iți dă o stare de bine

Stilul de viață modern este unul în care oboseala, stresul și suprasolicitările de ordin psihic sunt un lucru comun. Vestea bună este aceea că prin consumul de ciocolată, ai posibilitatea de a-ți îmbunătăți semnificativ starea de bine. Ingredientele din interiorul acesteia stimulează producția de serotonină (hormonul fericirii), acesta fiind motivul principal pentru care starea noastră de spirit se îmbunătățește atunci când consumăm ciocolată.

Constituie o idee inedită de cadou în orice circumstanță

Indiferent că este vorba despre o zi onomastică sau despre o întâlnire romantică, ciocolata constituie un cadou deosebit în absolut orice împrejurare. Vrei să o impresionezi prin a o invita într-un restaurant select în Cluj? Nu uita să iei cu tine și o cutie cu ciocolată! Probabil va fi un gest la care nu se va aștepta, iar bucuria va fi dublă.

Îmbunătățește funcția cerebrală

Numeroase studii au scos la iveală faptul că un consum regulat de ciocolată are un efect pozitiv asupra creierului, prin îmbunătățirea funcției cognitive, dar și prin stimularea memoriei. Așadar, dacă te afli în fața unui examen greu, puțina ciocolată îți poate fi un aliat de nădejde.

Are numeroși antioxidanți și nutrienți

Dincolo de gustul său irezistibil, ciocolata are interiorul său o cantitate importanta de antioxidanți și nutrienți. Mai exact, aceasta conține în cantități respectabile fibre, fier, magneziu, seleniu, zinc și potasiu, nutrienți de care corpul nostru are nevoie pentru a putea funcționa normal. Așadar, o tabletă de ciocolată vine la pachet și cu multă sanatate, nu doar cu un gust irezistibil.

Ajută la curățarea pielii

Chiar dacă am prefera să ne bucuram de gustul ei mai mult decât să o folosim în scopuri cosmetice, este important de știut faptul că ciocolata poate fi utilizată și pentru a îndepărta impuritățile de la nivelul tenului. În acest sens este recomandat a se utiliza ciocolata neagră. O masca naturală din ciocolată va îndepărta celulele moarte și va oferi un plus de elasticitate pielii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe