Ce avantaje aduce o ședință de psihoterapie și când este recomandat să apelăm la aceasta?

joi, 11 august 2022

 

Trăim într-un secol în care timpul liber a devenit o resursă foarte prețioasă, la care din păcate nu mai avem acces oricum, ceea ce înseamnă  mai puțin timp pe care îl putem folosi pentru a desfășura activități care ne plac. Stilul de viață modern este un veritabil generator de oboseală și stres, mici inconveniente ce pot sta la baza unor afecțiuni grave în timp. Cert însă este faptul că cu toții avem perioade mai lungi sau mai scurte în care ne simțim nemulțumiți, depresivi, anxioși și îngrijorați. Cu atât mai mult atunci când ne confruntăm cu situații limită, asupra cărora avem destul de puțin control. Într-un asemenea context, sănătatea mentală poate avea grav de suferit, astfel că psihoterapia reprezintă o soluție optimă la care putem apela.

De multe ori, psihoterapia este evitată din pricina unor mituri care nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea, cea mai comună fiind aceea că doar oamenii nebuni apelează la psiholog. Această credință îi pune pe foarte mulți pacient în situația de a evita ajutorul psihologului, chiar dacă undeva în adâncul sufletului știu cu certitudine că psihoterapia este soluția de care au nevoie. În realitate psihoterapia reprezintă una dintre cele mai eficiente căi prin care putem avea grijă de sănătatea noastră mentală. În cele ce urmează, am pregătit câteva motive pentru care să apelezi cu încredere la o ședință de psihoterapie atunci când situația impune acest lucru.

Un tratament excelent pentru depresie și anxietate

Depresia și anxietatea sunt afecțiuni ce pot apărea de la vârste fragede și până la cele mai înaintate. Probabil că vei putea aduce bucuria pe chipul unui copil dacă îi vei achiziționa o bicicletă pentru copii, însă acest lucru nu îi va înlătura depresia sau anxietatea, astfel că va fi nevoie de psihoterapie. Anxietatea și depresia sunt afecțiuni ce necesita diferite abordări, astfel că o comunicare cu specialistul este mai mult decât esențiala pentru a se putea găsi o soluție pentru acestea.

Psihoterapia restabilește echilibrul mental

Dezechilibrele pot apărea într-o varietate de forme și pot da cu ușurință peste cap modul în care se derulează viața de zi cu zi a unui pacient. Fiecare om este unic, astfel că dezechilibrele sale vor apărea cel mai probabil din cauze la fel de unice. Un lucru important de știut despre psihoterapie este acela care are capacitatea de a ajuta persoanele să se cunoască mult mai bine și să se reechilibreze. Transformarea este importantă pentru toți, astfel că psihoterapia este necesară tuturor, nu doar în acele momente în care apar diferite probleme, ci în mod regulat.

Psihoterapia înseamnă sănătate mentală

Mulți văd psihoterapia ca pe o simplă discuție cu un specialist și nimic mai mult. Într-adevăr, psihoterapia presupune o discuție autentică cu un specialist, dar și cu sinele, o conversație menită să aducă în prim plan lucruri ce creează disconfort la nivel mental. Psihoterapia poate fi însă benefică și în ceea ce privește dezvoltarea personală sau găsirea unor soluții la diferite alte probleme la care nu se poate identifica o rezolvare pe cont propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe