O furtună abătută, marţi după-amiază, asupra localităţii Horezu din judeţul Vâlcea a provocat pagube materiale în mai multe zone. Localitatea a rămas parţial fără alimentare cu energie electrică după ce un copac a rupt reţeaua de alimentare.

Oraşul Horezu din judeţul Vâlcea a fost afectat, marţi după-amiază, de o furtună care a produs pagube materiale în mai multe zone – anunta news.ro
Astfel, vântul puternic a doborât un nuc de mari dimensiuni care, în cădere, a rupt reţeaua de alimentare cu energie electrică, punând la pământ trei stâlpi din beton care susţineau firele de alimentare. Furnizarea de curent electric a fost oprită, iar echipaje de la ISU Vâlcea au intervenit pentru tăierea şi îndepărtarea copacului.
Din cauza pericolului, zona a fost izolată, nefiind permis accesul persoanelor neautorizate.
De asemenea, tot la Horezu un brad a căzut peste o casă. Conform pompierilor, nimeni nu se afla în locuinţă la acel moment, echipajele intervenind pentru îndepărtarea în siguranţă a copacului.
Judeţul Vâlcea s-a aflat, marţi după-amiază, între orele 15.10-16.10, sub atenţionare Cod galben vizând averse de 25-30 l/mp descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.