5 sfaturi de beauty pentru vremea caniculară

luni, 22 august 2022

Sursa foto: pexels.com

Mai mult ca niciodată, vremea continuă să fie din ce în ce mai caniculară în fiecare vară. Chiar dacă îți petreci vacanța într-o locație tropicală să sau planifici un concediu acasă, trebuie să-ți perfecționezi rutina de beauty pentru a face față cu brio caniculei. Sănătatea trebuie să rămână pe primul loc, așa că ține cont de detaliile care contează atât pentru lookul tău, cât și pentru starea generală de bine.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să treci cu bine peste vară și să te protejezi ca la carte:

  1. Hidratează-te

În timpul caniculei, cel mai important lucru este să nu uiți de hidratare. Dacă bei suficientă apă în fiecare zi îți ajuți corpul să:

  • Își regleze temperatura pentru a ajunge la cea optimă;
  • Ajute nutrienții să ajungă mai rapid la celule;
  • Mențină funcționarea normală a organelor interne;
  • Înlocuiască apa pierdută prin transpirație.

Acestea sunt doar câteva dintre rolurile principale pe care le are apa pentru tine, iar efectele pozitive se pot observa și la nivel de sănătate a pielii, tenului și părului. Pentru a evita pierderea elasticității pielii și pentru a avea un tonus cât mai bun în fiecare zi, consumă necesar de apă, care este recomandat să fie de minimum 2 litri.

De asemenea, pentru a afla mai multe, consultă ghidul Dr. Max de frumusețe și sănătate estivală.

2. Prioritizează protecția UV

Sezonul estival nu ar fi nimic fără distracția în aer liber, iar aceasta presupune contactul prelungit al pielii cu razele soarelui. Este recomandat să eviți activitățile în timpul zilelor caniculare, dar acest lucru va fi mai greu de făcut dacă ești în vacanță sau dacă te distrezi alături de prieteni la un festival. Un lucru esențial este protecția UV, ceea ce presupune aplicarea cremelor sau a spray-urilor cu SPF cu jumătate de oră înainte de a ieși la soare și o reaplicare o dată la două ore sau după specificațiile fiecărei loțiuni în parte.

3. Curăță în profunzime tenul și hidratează-l

Hidratarea tenului nu este un aspect important doar în lunile reci, ci și în timpul sezonului estival. La fel de importantă este și curățarea tenului, mai ales din cauza acumulărilor de stranspirație, nisip și alte reziduuri la nivelul pielii. Fie că ești la mare sau la munte, nu uita să aplici apă micelară sau gel de curățare și toner cel puțin o dată pe zi, seara, în timpul demachierii. La final, crema hidratantă nu trebuie să lipsească. Chiar dacă folosești un serum precum nicinamida sau acidul hialuronic, optează și pentru o loțiune cât mai ușoară pentru hidratarea pielii.

4. Folosește primer

Canicula îți va ridica probleme în ceea ce privește rezistența machiajului pe față. Dacă vrei să continui aceeași rutină și acelați stil de machiaj, aplică în fiecare zi un strat de primer înainte de toate. Acesta ajută la fixarea machiajului și îl împiedică să curgă sau să se strângă în anumite locuri specifice, precum liniile fine din jurul ochilor.

5. Optează pentru cât mai puțin machiaj

În timpul vremii caniculare este recomandat să eviți machiajul greoi sau să aplici multe farduri de pleoape și ruj. De asemenea, se recomandă să alegi un fond de ten cu o textură mult mai ușoară, de tip serum sau cremă CC. Este momentul perfect să alegi un look minimalist și să te rezumi la culorile naturale ale pielii, cu mici ajustări precum iluminatorul sau blushul.

 

Înfruntă vremea caniculară pregătită pentru provocări și în stil. Nu uita că pentru a te bucura de fiecare clipă din sezonul cald trebuie să ai grijă de sănătatea și se lookul tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe