47.361 de elevi și preșcolari reiau cursurile in judetul Valcea pe 5 septembrie. Prefectul Oprea da militaria jos din pod!

joi, 25 august 2022

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere importanța începerii noului an școlar 2022-2023, în condiții optime, am convocat miercuri, 25 august 2022, ședința Colegiului Prefectural Vâlcea pentru o ultimă analiză a situației școlilor și grădinițelor din județul Vâlcea. Pe ordinea de zi a întâlnirii au fost:

  • Informări ale Inspectoratul Județean Școlar Vâlcea; Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea; Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea; Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Valcea și Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, cu privire la măsurile dispuse, potrivit domeniului de competență, pentru asigurarea organizării în bune condiții a deschiderii a noului an școlar;
  • stadiul îndeplinirii pe semestrul I al Planului anual de acțiuni pe anul 2022 pentru realizarea în județul Vâlcea a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare;

Pentru anul școlar 2022 - 2023, în unitățile de învățământ de masă din județul Vâlcea vor fi cuprinși 47 361 de elevi și preșcolari, iar în cele două unități de învățământ special - 399 de elevi. Referitor la asigurarea desfășurării activității școlare în condiții de siguranță epidemiologică, în fiecare unitate de învățământ, dar și în IȘJ Vâlcea va exista o persoană desemnată pentru monitorizarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, persoană care va ține legătura permanent cu DSP Vâlcea.

Vreau să mă asigur că începerea noului an școlar debutează în condiții optime atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice. De aceea, insist asupra asigurării manualelor și transportului elevilor. De asemenea, le atrag atenția tuturor reprezentanților instituțiilor abilitate să colaboreze permanent în vederea descurajării agresiunilor și a altor fapte care pun în pericol siguranța elevilor și a profesorilor. Dacă mai există probleme trebuie comunicate rapid și rezolvate. Nu accept scuze sau întârzieri din partea niciunei instituții. Toată lumea trebuie să-și facă datoria!

Odată cu deschiderea școlilor, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea amintește importanța prevenirii consumului de droguri, insistând pe destructurarea grupărilor de criminalitate organizată de pe teritoriul județului Vâlcea și pe dezvoltarea sistemului de avertizare timpurie a tinerilor (EWS).

Vă reamintesc faptul  că noul an școlar va începe în data de 5 septembrie 2022, cu prezența fizică pentru toți preșcolarii și elevii, fără scenarii sanitare de funcționare.

Prefect, Mihai Oprea

Mihai-Oprea-prefect-Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe