Zilele Orașului Băile Olănești, la cea de-a XII-a ediție!

marți, 19 iulie 2022
Zilele Orașului Băile Olănești, la cea de-a XII-a ediție!
Două zile de sărbătoare, un eveniment mult așteptat de olăneșteni, de care se vor bucura și turiștii veniți în stațiune!
Astăzi l-am felicitat pe primarul Sorin Vasilache și pe colegii din primărie, pentru organizarea acestui frumos eveniment, dar și pentru finanțarea obținută prin PNI "Anghel Saligny", ce cuprinde modernizarea podului și a străzilor de interes local, un proiect în valoare de peste 14 milioane lei.
Totodată, i-am anunțat pe vâlcenii din Olănești că ne-am apucat de treabă și, în parteneriat cu administrația locală, vom realiza un parc de agrement, care să ofere noi oportunități de petrecere a timpului liber, atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vin în stațiune.
La mulți ani, dragi vâlceni din Băile Olănești!
Constantin Radulescu, presedinte Consiliul Judetean Valcea
Aniversăm astăzi 19 iulie 2022 împlinirea a 495 de ani de la prima atestare documentară a orașului Băile Olănești
La 19 iulie 1527, printr-un hrisov semnat de domnitorul Țării Românești, Radu de la Afumați întărea stăpânire asupra unor pământuri în Olănești și Iaroslăvești “jupânului Goran Spatar și fratelui sau Albul și unchilor săi Vlaicul și Danciul cu fii lor”.
19 iulie 1527 – 19 iulie 2020 reprezintă 493 de ani ce asigură istoria localității noastre și perspectiva unui viitor cu realizări și împliniri.
Stațiunea Băile Olănești este una din puținele localități din țară ce întrunește în chip armonios doi factori naturali de cură: factorul climatic și topoclimatic local și factorul hidromineral constituit din apele minerale dătătoare de sănătate.
Cele opt localități componente ale orașului: Livadia, Olănești, Cheia, Tisa, Gurguiata, Pietrișu, Comanca și Mosoroasa încântă prin frumusețea peisajelor, unicitatea lăcașurilor de cult (Schitul Iezer, Pahomnie, Bradu, Biserica din lemn a lui Horea, Mânăstirea Comanca) dar și a rezervațiilor naturale (Parcul Național Buila Vânturarița, Lacul Frumos – Mosoroasa).
Prestigiul, istoria și zestrea naturală a orașului nostru ne obligă pe noi, reprezentanții autorității publice locale, dar și pe toți locuitorii să asiguram acestei minunate urbe toate resursele necesare pentru o modernizare la standarde europene.
Având convingerea că sentimentele de mândrie și bucurie, generate de privilegiul că suntem olăneșteni, vor fi trăite permanent cu maxima intensitate, urez tuturor locuitorilor orașului Băile Olănești multă sănătate, împliniri și spor în activitate!
La mulți ani, olăneșteni!
La mulți ani, Băile Olănești!
Cu respect și prețuire,
Primar oraș Băile Olănești
Ec. Vasile Sorin Vasilache
Olanesti 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe