Transformă-ți curtea într-un spațiu de relaxare– Află cum poți construi un foișor perfect pentru întreaga familie!

vineri, 8 iulie 2022

 

         Dacă ai norocul de a locui la casă, nu poți lăsa curtea întreagă împrospătată doar de gazon și două rânduri de flori. Cu siguranță întreaga familie petrece mult timp acolo, mai ales în sezonul cald, iar asta nu poate însemna decât că este timpul pentru o amenajare mai riguroasă a spațiului vostru preferat. Există deja multe videoclipuri sau informații despre cum ai putea să construiești un foișor pentru plăcerile tale personale și ai observat deja că toate detaliile diferă de la caz la caz sau de la spațiu la sațiu.

         În mod evident, și tu trebuie să îți gândești proiectul în funcție de spațiul de care dispui, dar și de nevoile personale. Respectă, însă, anumite criterii de construcție ale foișorului pentru ca acesta să iasă conform planului și să poată mulțumi întreaga familie. Cere și părerea celorlalți înainte de a te apuca de treabă și încearcă să îi implici și pe cei dragi în acest proiect.

Iată care sunt cele trei aspecte importante de la care poți pleca pentru a realiza un foișor perfect:

 

Bază

         Dacă îți dorești un foișor rezistent în timp, ai nevoie de o fundație solidă. Aceasta este baza pentru o construcție bine făcută, care va necesita doar foarte puține revizuiri pe parcursul anilor. Pentru o fundație rezistentă, sapă un canal de 1m adâncime și folosește în construcția plăcii de beton bare de fier. Ca să îți ușurezi munca, asigură-te că ai o masină de legat fier beton de la Magnetcenter.ro și toate sculele necesare la îndemână. Nu te aventura totuși într-un astfel de proiect dacă te confrunți cu terenuri nisipoase pentru că acestea nu sunt prielnice.

Formă

         Poți alege orice formă pentru foișorul tău, dar cel mai corect este să te orientezi în funcție de dimensiunile spațiului curții tale. Dacă aceasta este suficient de spațioasă, poți merge chiar și pe o construcție de tip hexagonal. În caz contrar, te va avantaja mai mult una dreptunghiulară. În această decizie ar trebui să iei în considerare și orientarea față de soare sau curenții de aer pentru a-ți proteja cât mai bine suprafața foișorului.

Materiale

         Pentru o construcție ușor de realizat și rezistentă în timp, cea mai bună variantă este folosirea lemnului. Dacă vrei și o variantă ceva mai ieftină, orientează-te spre lemnul de brad pentru că are costurile cele mai reduse. Dacă tipul terenului îți permite acest lucru, un foișor din piatră va arăta la fel de bine în curtea ta. Piatra sau cărămida reprezintă o decizie cu atât mai bună dacă te gândești să asortezi aici și un grătar pentru weekendurile alături de prieteni. Dacă tot faci un grătar, nu uita să încorporezi în el și un șemineu care să vă țină de urât în serile de toamnă, când încă se mai poate petrece puțin timp în foișor.

         În concluzie, dacă iei în calcul aceste aspecte atunci când îți alcătuiești planul pentru viitorul foișor, nu ai cum să dai greș. Alege materiale de calitate pentru o construcție durabilă și cere mereu sfatul celor dragi când vine vorba de amenajarea acestui spațiu. Până la urmă, cu toții veți petrece timp de calitate în noul foișor.

Sursa foto: pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe