Tips & tricks pentru amenajarea perfectă a bucătăriei

vineri, 8 iulie 2022

Bucătăria este acel spațiu dintr-o locuință în care debutează și se încheie majoritatea zilelor. Deși în ultimii ani, conceptul acesteia s-a modificat în funcție de stilul de viață al oamenilor, aceasta rămâne în continuare o necesitate. Singura diferență care trebuie luată în considerare este rolul pe care aceasta îl are pentru tine. Astfel amenajarea bucătăriei depinde foarte mult de activitățile tale zilnice și de modul în care alegi să trăiești alături de familia ta.

Iată câteva aspecte cheie pe care este recomandat să le ai în vedere pentru a-ți amenaja perfect bucătăria

 

Stilul de amenajare

Pentru început, înainte de a face orice demers, este important să identifici stilul pe care vrei să-l aibă bucătăria ta. În general, este recomandat ca aceasta să aibă o continuitate a designului interior din restul locuinței, însă poate fi și personalizată în funcție de preferințe. Acest aspect este esențial de definit întrucât stă la baza următorilor pași pe care urmează să îi faci privind amenajarea bucătăriei. Alegând stilul căruia vrei să îi dai viața și informându-te corespunzător asupra acestuia, poți face mult mai facil alegerile adecvate.

Spațiul disponibil

Un alt aspect important este reprezentat de dimensiunea bucătăriei. Pentru a determina acest lucru, este necesar să iei în considerare spațiul pe care îl ai la dispoziție. Așadar, fă măsurătorile necesare și sfătuiește-te cu cineva care are experiență în domeniul designului interior pentru a te ajuta să te bucuri de spațiu la maxim. Făcând acest lucru, nu doar că vei ști cam ce elemente se pot încadra în peisaj, ci vei putea realiza o amenajare prin care să beneficiezi de fiecare colțișor.

Paleta de culori

Culorile joacă și ele un ril foarte important, în special în conturarea atmosferei din încăpere. Paleta de culori care urmează  să fie folosită trebuie aleasă în funcție de stilul de amenajare ales, dar și de preferințele personale pentru a îți lăsa amprenta. De asemenea, este recomandat să alegi și să combini culori astfel încât să creezi un cadru relaxant, numai bun pentru petrecut timp alături de cei dragi.

Piesele de mobilier

Mobilierul joacă un rol important în orice încăpere, însă în cazul bucătăriei, acesta necesită multă atenție. În prezent, majoritatea lumii își face mobilă la comandă, aceasta fiind cea mai recomandată variantă întrucât se ține cont de spațiul avut la dispoziție și totul poate fi integrat la perfecție. În ceea ce privește sistemul sanitar și chiuveta, sunt la mare căutare elementele cu design modern și impecabil. O alegere foarte bună o reprezintă chiuvetele din granit cu două cuve de la Chiuvete-lavello.ro, care au un design aparte și ușor de integrat în orice bucătărie. Așadar, fii atent la alegerile pe care le faci și optează pentru piese de mobilier și accesorii calitative, care să dea viață spațiului.

Elementele de decor

După ce alegi paleta de culori și mobilerul, este timpul să acorzi atenție și elementelor de decor. Dacă sunt alese cu bun gust, acestea pot transforma întreaga încăpere. În cazul în care vrei să păstrezi bucătăria pe un stil minimalist, atunci poți renunța la acestea pentru a menține spațiul curat din punct de vedere vizual.

În concluzie, ai grijă la deciziile pe care le ei și ia în considerare aspectele cheie menționate anterior. Ținând cont de aceste lucruri, cu siguranță vei amenaja o bucătărie care sa se plieze perfect pe nevoile tale.

Sursa foto: Pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe