Sparle si soparle, 21.07.2022

joi, 21 iulie 2022
  • De la Agenția Pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vâlcea, consilierul județean liberal Victor Popescu a încasat anul trecut enorma sumă de 1,2 miliarde de lei vechi (adică 100 milioane lei vechi net pe lună), bașca cei 131 milioane de lei vechi de la Consiliul Județean. Conform declarației de avere, Victor Popescu (fiul fostului primar din Boișoara, Petre Popescu) mai deține două mașini Volkswagen, o casă de locuit în Râmnicu Vâlcea cumpărată în 2011, plus trei terenuri (două în comuna Boișoara și unul în Râmnicu Vâlcea). În 2021, soția consilierului județean PNL a trebuit să se „mulțumească” cu 665 milioane de lei încasați din salarii de la Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA Vâlcea.

 

  • Un utilaj de mari dimensiuni va fi transportat până la Chimcomplex - Sucursala Râmnicu Vâlcea. CNAIR anunță că, în perioada 19.07.2022-25.07.2022, se va desfășura un transport cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF - Sibiu - DN1 - DN7 - Râmnicu Vâlcea - DN67 - DN64 - Chimcomplex Vâlcea. Vehiculul transportă un utilaj. Lățimea maximă a vehiculului este de 5,6 metri, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră. Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

 

  • Comisia Europeană a anunţat recent că a închis oficial investigaţia aprofundată privind sprijinul financiar de 335 milioane de euro acordat de România societăţii Oltchim SA, după ce compania a fost declarată insolvabilă, iar investigaţia deschisă la nivel european a rămas, astfel, fără obiect. Anunţul privind închiderea investigaţiei legate de sprijinul financiar acordat de România SC Oltchim SA a fost făcut printr-un comunicat publicat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Ca urmare a hotărârii Tribunalului, procedura oficială de investigare a Comisiei a rămas deschisă în ceea ce priveşte cele două măsuri în cauză. La 8 mai 2019, SC Oltchim SA a fost declarată insolvabilă şi şi-a încetat definitiv activitatea economică. Ca urmare a acestui fapt, investigaţia Comisiei a rămas fără obiect şi, în consecinţă, Comisia şi-a închis investigaţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe