Sparle si soparle, 11.07.2022

duminică, 10 iulie 2022
  • O problemă gravă cu care se confruntă comuna Runcu este LIPSA unui medic de familie, situație care trenează de peste 2 ani! Oamenii locului, în mare parte bătrâni și bolnavi, sunt nevoiți să se ducă la spitale din Râmnic sau din alte localități pentu a-și face analize medicale elementare sau alte tratamente. „Înregistrăm în acest moment patru localităţi - Titeşti, Runcu, Stăneşti, Ghioroiu -, unde accesul la servicii medicale este foarte greu. În aceste localităţi nu există cabinet medical în contract cu instituţia noastră. De asemenea, avem 6 localităţi, unde există în contract cu instituţia noastră puncte de lucru ale unor medici de familie din alte localităţi. Avem 12 localităţi unde accesul populaţiei la medicamente compensate şi gratuite se face în localităţile limitrofe. Înregistrăm trei localităţi din judeţ, Titeşti, Runcu şi Stăneşti unde nu există nici medic de familie, nici farmacie, punct de lucru farmaceutic în contract cu instituţia noastră”, spunea în primăvara acestui an directorul CAS Vâlcea, Alin Voiculeț.

 

  • Cine a urmărit noua investigație Recorder, în legătură cu podul care s-a dărâmat în județul Neamț, a putut să regăsească în reportaj două situații similare cu ceea ce se întâmplă... la Drăgășani. „Fapte, nu vorbe!” a fost una dintre lozincile pe care primarul Cristian Nedelcu le-a folosit în campania electorală din 2020. După alegeri, faptele au fost înlocuite de vorbe. „Șanțuri pe o parte și pe alta” plus „Rigole betonate pe ambele părți” s-au putut regăsi la Primăria Drăgășani în cazul unei lucrări atribuită prin achiziție directă din septembrie 2021, dar care... nu a mai fost executată, la fel ca în reportajul de la Neamț. Cine să-i controleze? Cine să-l tragă la răspundere pe primarul Nedelcu?

 

  • Vești bune pentru comunitățile din Berislăvești și Sălătrucel. Consiliul Județean Vâlcea a aprobat recent acordurile de parteneriat cu UAT Comuna Berislăveşti şi UAT Sălătrucel pentru realizarea lucrărilor de racordare a drumurilor locale laterale la DJ 703G pe raza celor două comune. Totodată, s-a alocat suma de circa 8 miliarde de lei vechi pentru cele două investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe