Recensământul populației și al locuințelor, prelungit în Vâlcea până duminică, 31 iulie 2022

duminică, 24 iulie 2022

 

La data de 19 iulie, județul Vâlcea s-a clasat pe locul 12, în clasamentul făcut la nivelul țării, în ceea ce privește recenzarea. Avem deja o rată de recenzare de 95,9%. De asemenea, la nivelul județului Vâlcea există 7 puncte fixe de recenzare, astfel: 5 puncte fixe la parterul primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea; 2 puncte fixe la primăria municipiului Drăgășani. Programul la centrele fixe de recenzare este de la ora  8,00 la ora 18,00, de luni până duminică.

În data de 20 iulie a fost luată decizia de prelungire a Etapei de recenzare până la data de 31 IULIE 2022. Recenzarea prin interviu față în față, inclusiv la punctele/centrele fixe de recenzare, reprezintă ultima etapă a colectării datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) și este obligatorie.

Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se desfășoară cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor. Începând cu data de 14 martie 2022 a debutat etapa de autorecenzare, urmată de etapa de recenzare în teren a Recensământului populației și locuințelor 2021. Prin urmare, persoanele care nu au completat chestionarul online până la data de 27 mai, sau nu au luat legătura cu recenzorul alocat zonei lor, mai au timp până DUMINICĂ, 31 IULIE 2022 să se recenzeze prin interviu față în față.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe