PATRU modalități prin care leasingul operațional îți poate reduce costurile firmei

luni, 25 iulie 2022

 

      Leasingul operațional reprezintă un contract ce permite utilizarea unui bun, dar nu transmite drepturi de proprietate asupra bunului. Mai specific, leasingul operațional pentru o mașină sau pentru o flotă de mașini permite beneficiarului utilizarea acestora în schimbul achitării unei rate lunare fixe, neavând însă drept de proprietate asupra acestora la sfârșitul contractului. Această rată lunară acoperă toate costurile de funcționare și mentenanță ale mașinilor. Odată ce contractul de leasing expiră, bunurile vor fi înapoiate firmei prestatoare, în mod obișnuit fără posibilitatea de achiziționare. 

     Acest tip de leasing se pretează, în general, persoanelor juridice, datorită multiplelor beneficii pe care le aduce. Așadar, dacă ești un tânăr antreprenor la început de drum și ești interesat de acest subiect, în continuare vom detalia principalele 4 beneficii pe care ți le aduce leasingul operațional.

Iată cum leasingul operațional îți poate economisi bani pe termen lung

 

  • 1. Pachete avantajoase pentru firma ta - în momentul în care te hotărăști să faci un leasing operațional pentru a achiziționa o flotă de mașini, trebuie să știi că toate costurile sunt incluse. Așadar, beneficiezi de servicii precum service auto, revizii și inspecții tehnice periodice, asistență rutieră, asigurări auto, toate fiind incluse în contractul de leasing. Astfel, reduci costurile care sunt generate de inevitabilele reparații auto, dar scapi și de grija rezolvării acestor probleme, putând să te focusezi exclusiv pe dezvoltarea afacerii tale.
  • 2. Evitarea blocării unei sume mari de bani - orice antreprenor cunoaște importanța rulajului banilor sau cashflow-ului firmei. Astfel, evitarea blocării unei sume de bani considerabile, pentru achiziționarea unei mașini cu plata integrală, este un lucru de dorit. În acest sens, leasingul operațional oferă posibilitatea închirieri unui autoturism contra unui avans mic, procentual. Unele firme permit colaborări chiar fără a percepe un avans. Resursele economisite pot fi folosite pentru promovarea business-ului. 
  • 3. Deducerea în întregime a ratei de leasing - din punct de vedere legal, entitățile juridice au beneficii privind rata lunară pentru un contract de leasing operațional. Din momentul în care achiziționati un automobil în numele firmei, aceasta reprezintă o cheltuială în interesul activității firmei. Astfel, legea permite deducerea în procent de 100% a cheltuielilor generate de autoturism, inclusiv rata de leasing lunară. Pentru a îți face o idee cam cât ar reprezenta această rată, te poți folosi de un calculator de rată leasing, așa cum au cei de la Businesslease.ro pe site-ul lor. 
  • 4. Schimbarea mașinii la o anumită perioadă de timp - fiind vorba de o închiriere a automobilului, la finalul perioadei de leasing, mașina trebuie înapoiată firmei de leasing. Beneficiul aici este că poți prelungi perioada contractuală, negociind termenii pentru un autoturism mai nou. Asta înseamnă, că la o anumită perioadă de timp, vă puteți bucura de un autoturism nou sau unul bine întreținut, fără alte bătăi de cap. De asemenea, un istoric pozitiv cu firma respectivă, îți poate aduce anumite avantaje la renegocierea noului contract. 

      Având în vedere tot ce am punctat mai sus, leasingul operațional este o alegere potrivită pentru cei care nu țin morțiș să fie proprietari, ci își doresc să conducă o mașină nouă, fără prea multe bătăi de cap. Faptul că acest tip de leasing înseamnă și o economisire de venituri pe termen lung, nu poate fi decât un plus. Astfel, te poți focusa mult mai atent pe dezvoltarea și promovarea afacerii tale. 

Sursa foto: Pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe