Fostul primar din Prundeni, Ion Horăscu, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare într-un dosar cu 6 capete de acuzare

marți, 12 iulie 2022
Poliţia Vâlcea a anunţat marţi că a pus în aplicare mandatul privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea pe o perioadă de şase ani emis pe numele fostului primar din comuna Prundeni, Ion Horăscu, într-un dosar întocmit de procurorii Parchetului Vâlcea.Horăscu a primit sentinţa definitivă în acest dosar luni, Curtea de Apel Piteşti respingându-i apelul formulat împotriva deciziei magistraţilor Tribunalului Argeş care l-au condamnat pentru comiterea a şase infracţiuni, între care luare de mită, fals în înscrisuri şi fals intelectual, abuz în serviciu şi deturnare de fonduri, toate în formă continuată - relateaza stiripesurse.ro

"Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului prin prezenta hotărâre, de 3 ani închisoare, 3 ani închisoare, 6 luni închisoare, 3 ani închisoare, 1 an închisoare, 1 an închisoare şi 6 luni închisoare şi va dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, care va fi sporită cu o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (1/3 din 9 ani închisoare), respectiv un spor de 3 ani închisoare, rezultând pedeapsa de 6 (şase) ani închisoare, ce se va executa în condiţiile art.60 C.pen. În temeiul art.45 alin.3 lit.a C.pen., cu referire la art.67 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin.(1) lit.a) şi lit.b) C.pen., respectiv: a) - dreptul a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, b) - dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani. În temeiul art.45 alin.5 şi alin.3 lit.a C.pen., cu referire la art.65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin.(1) alin.(1) lit.a) şi lit.b) C.pen., respectiv: a) - dreptul a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, b) - dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat", se arată în minuta instanţei de fond, potrivit Agerpres.ro.

Fostul primar al comunei Prundeni din perioada 1996 şi până la sfârşitul anului 2017 a fost trimis în judecată în august 2018 pentru infracţiuni ce ar fi fost comise în perioada 2008-2017 şi care ar fi produs Primăriei Prundeni un prejudiciu de câteva milioane de lei. Anchetatorii susţin că Horăscu, în calitate de primar, ar fi pretins şi primit de la mai mulţi administratori de firme bani pentru încheierea şi executarea unor contracte de achiziţie la nivelul comunei pe care o conducea, ar fi plătit lucrări care nu au fost realizate, ar fi folosit banii acordaţi de Guvern pentru cofinanţarea unor proiecte pentru plata altor servicii şi lucrări care nu aveau legătură cu proiectele respective şi chiar şi-ar fi plătit datoriile personale către bugetul de stat din fondurile comunei.

De asemenea, Horăscu este implicat într-un alt dosar de corupţie, fiind trimis în judecată în septembrie 2021 de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, spălare a banilor şi folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, fiind acuzat că a obţinut pe nedrept fonduri europene în sumă totală de 356.160 lei dintr-un contract cu o asociaţie culturală ce ar fi trebuit să organizeze două evenimente cu specific viticol în cadrul unui proiect finanţat prin POR.

horascu_1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe