Dulapuri baie – cum să le alegeți pe cele potrivite?

miercuri, 27 iulie 2022

Rolul băii în viețile noastre a crescut din ce în ce mai mult, iar în ziua de astăzi această încăpere are o importanță mare. Este locul în care ne pregătim pentru o zi de muncă și unde ne relaxăm după o săptămână grea. Baia reprezintă deci un refugiu în care ne putem detașa de probleme și ne putem pune gândurile în ordine. Pentru a amenaja baia astfel încât aceasta să reprezinte locul în care ne face plăcere să stăm, trebuie să avem în vedere câteva lucruri.

E important să faceți planul de amenajare al băii?

Bineînțeles că e important să aveți un plan de amenajare, indiferent despre ce încăpere este vorba. Un plan făcut bine vă va scuti de probleme ivite pe parcurs sau, în cazul în care acestea totuși apar, planul vă va ajuta să le rezolvați mult mai repede.

Cum alegeți dulapul potrivit?

Dulapul va trebui să se încadreze în dimensiunile băii, așa că trebuie să vă asigurați că spațiul este măsurat corect. Un dulap potrivit nu trebuie să incomodeze sau să ia din spațiu, ci să pună la dispoziție loc suficient astfel încât ușa să poată fi deaschisă iar dumneavoastră să treceți pe lângă el. În cazul în care vă plac mai multe dulapuri baie de același fel și la același preț, puteți să le treceți inițial pe toate pe listă, urmând să luați decizia finală la un alt moment.

Un dulap bun este confecționat din materiale rezistente la căldură și la umiditate, astfel încât să vă puteți bucura de el pentru o perioadă mai mare de timp. De asemenea, va trebui ca obiectul să nu se murdărească cu ușurință și să poată fi curățat ușor.

Cum alegeți corpurile de iluminat pentru baie?

Pentru a crea un anumit grad de confort și pentru a asigura o vizibilitate bună pe o zonă cât mai mare din baie trebuie neapărat montată o lumină ambientală. Perfecte pentru acest lucru sunt plafonierele sau lustrele ce răspândesc difuz lumina, nu direcționat. Amplasamentul perfect este în așa fel încât lumina să vină din spate atunci când stați în dreptul oglinzii.

Dacă vreți să amenajați baia în stil vintage va trebui să folosiți materiale care imită piatra sau marmura. Vintage nu înseamnă obiecte vechi și nefolositoare. Spre exemplu, la acest stil se pretează utilizarea unor corpuri de iluminat baie de tip statement, cum ar fi o plafonieră.

Sursa de imagine: ImageFlow / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe