Deputat PSD, Eugen Neata: Cinci ani de la adoptarea unei legi benefice pentru vâlceni

vineri, 22 iulie 2022

Parlamentarul vâlcean Eugen Neață (PSD) anunță că au trecut cinci ani de la adoptarea celebrei legi care îi poartă numele.

“Anul 2017 a fost unul foarte special în activitatea mea parlamentară. L-am început cu identificarea unei probleme de rezolvat printr-o inițiativă legislativă majoră: poluarea remanentă a zonei din jurul platformei chimice din sudul municipiului Râmnicu Vâlcea.
L-am continuat cu invitarea la Râmnicu Vâlcea a unei întregi comisii parlamentare pentru a constata la fața locului și realitatea poluării, și persistența ei, și efectul asupra locuitorilor.
Inițiativa mea legislativă a fost votată în același an și a devenit ceea ce lumea numește și acum Legea Eugen Neață. Mii și mii de oameni din jurul orașelor Râmnicu Vâlcea și Berbești se pensionează și acum cu doi ani mai devreme, fără penalități, pentru că au fost expuși la poluare o perioadă mai lungă de treizeci de ani pe o rază de opt kilometri în jurul acestor localități. Puțină lume știe însă că la baza primei mele documentări s-au găsit o mulțime de oameni implicați mai mult sau mai puțin în activitatea economică și socială a acestei regiuni. Printre ei, Adrian Mugioiu, pe atunci lider sindical la uzina de sodă din Govora. „Votul de azi din parlament repară o nedreptate a istoriei. În anii 70 când Râmnicu Vâlcea a fost industrializat, foarte bine de altfel, pentru că zeci de mii de oameni și-au găsit un loc de muncă, nu s-a pus din păcate preț pe altceva. Pe sănătatea noastră. În acea dinamică a investițiilor, calitatea aerului respirat din aria periurbană a Râmnicului, nu a contat pentru autorități. Fapt care a dus de-a lungul timpului la sute de mii de îmbolnăviri, din păcate la decese, la oameni care nu s-au putut bucura de o pensie îndelungată. Prin Legea Neață s-a făcut un gest reparatoriu și peste 100.000 de oameni pot beneficia de această lege începând de azi. Îi mulțumim domnului deputat Eugen Neață și sincer, îl considerăm cu adevărat un politician model pentru vâlceni” avea să declare Adrian Mugioiu într-un ziar local din 23 mai 2017. L-am revăzut zilele trecute pe Adrian Mugioiu cu totul întâmplător și am depănat împreună amintirile pe care le avem din momentele petrecute în urmă cu cinci ani. Știe că și argumentele sale au contat la documentarea Legii Neață și se informează periodic despre numărul vâlcenilor care s-au folosit de ea pentru a se pensiona într-un mod mai avantajos.
Acum, după cinci ani, întâlnirea cu Adrian Mugioiu a fost o adevărată aniversare a inițiativei mele legislative și a adoptării ei în Parlamentul României”

deputat PSD, Eugen Neață

Neata Eugen1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe