|luni, august 8, 2022
  • Follow Us!

Criză de sânge pentru grupele rare la Centrul de Transfuzie Sanguină din Valcea 

media-157713003614190700

În spitalele din judeţ este criză de sânge pentru grupele A II negativ, B III negativ şi AB IV negativ, au anunţat luni reprezentanţii Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină, care fac apel la vâlcenii sănătoşi cu aceste grupe de sânge să vină să doneze.

“Primim solicitări din partea spitalelor pentru sânge cu grupele A II negativ, B III negativ şi AB IV negativ, pe care nu le putem onora la timp şi în cantitatea solicitată din cauza lipsei donatorilor. Un număr foarte mic de persoane se prezintă în această perioadă pentru a dona voluntar sânge. De aceea transmitem acest apel de a dona sânge şi a salva vieţi”, au transmis reprezentanţii centrului de transfuzii din Vâlcea, potrivit Agerpres.ro.

Cei care doresc să facă acest gest salvator sunt aşteptaţi la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină din Râmnicu Vâlcea (fosta Policlinică cu plată) în fiecare zi de luni şi până vineri, între orele 7.30 -13.00, pentru informaţii privind donarea de sânge şi pentru programări putând fi apelat şi numărul de telefon: 0350 420 504.

Donator poate fi orice persoană clinic sănătoasă cu vârsta de cel puţin 18 ani şi greutatea de minimum 55 de kilograme în cazul femeilor şi 60 de kilograme în cazul bărbaţilor.

Leave a Response