Ce tratament natural candida poți urma pentru a scăpa rapid de boală

joi, 21 iulie 2022

Ai luat recent antibiotice sau suferi de o infecție fungică? Există șanse să fii expus riscului de a contracta candida.

În astfel de cazuri, este important să știi ce tratament natural candida există pentru a trata boala în mod natural și rapid. Astăzi, la o simplă căutare pe Google vei găsi multe sfaturi utile de prevenție și tratare și chiar o schema tratament candida.

Citește mai departe și află mai multe despre ce este această afecțiune, despre simptomele sale comune și despre cum o poți preveni sau vindeca eficient cu candidoza tratament naturist.

Ce este candida?

Candida este o ciupercă care se poate dezvolta atunci când primește condiții prielnice: în gură, în intestine, pe piele sau la nivel vaginal. Înmultirea ei în condiții favorabile (dezechilibru în floră, aciditate a organismului, imunitate scăzută, toxine) duce la candidoză sau infecția candidozică

Cum știi dacă ai candida?

Unele dintre cele mai frecvente semne ale bolii candida sunt mâncărimile și secrețiile vaginale, problemele digestive precum balonarea și gazele, oboseala, durerile de cap frecvente și crampele la picioare. Dacă organismul tău se luptă cu o infecție sau dacă iei antibiotice, este posibil să ai simptome de candida, deoarece antibioticele ucid bacteriile prietenoase din organism care, în mod normal, țin candida sub control. Candida poate afecta toate părțile corpului, inclusiv gura și gâtul, și poate provoca simptome precum un strat alb pe limbă, dureri de gât și dificultăți la înghițire. Dacă ai unul dintre aceste simptome, este posibil să vrei să vă faci un test pentru a vedea dacă ai candida. Te poți testa vizitând un medic sau cumpărând online un kit de testare la domiciliu.

Modalități naturale de a trata candida

Există multe modalități de a trata candida în mod natural, astfel încât să poți evita utilizarea antibioticelor sau a altor medicamente. Iată câteva dintre cele mai bune remedii:

  1. Ia probiotice zilnic. Probioticele sunt bacterii sau drojdii vii care sunt bune pentru sănătate. Acestea se găsesc în mod obișnuit în iaurt, chefir și alte alimente fermentate și pot fi găsite și sub formă de capsule sau tablete. Administrarea zilnică de probiotice poate ajuta organismul tău să prevină și amelioreze candida.
  2. Fă o baie cu oțet de cidru de mere. Oțetul de cidru de mere are proprietăți antifungice care pot ajuta la tratarea candida. Pentru a folosi acest remediu de casă, adăugă o ceașcă de oțet de cidru de mere în apa din cadă și stai în apă timp de cel puțin 20 de minute pe zi.
  3. Consumă ulei de oregano. Consumul de ulei de oregano s-a dovedit a fi la fel de eficient ca unele medicamente eliberate pe bază de rețetă în tratarea candida. Poți lua câteva picături de ulei de oregano pe cale orală sau îl poți aplica local pentru a trata candida extern.
  4. Consumă usturoi. Usturoiul este un alt aliment care are proprietăți antifungice care pot ajuta la combaterea candida. Poți mânca usturoi crud sau îl poți folosi la gătit sau chiar lua extract de usturoi ca supliment alimentar.
  5. Evită antibioticele inutile. Administrarea de antibiotice atunci când nu sunt necesare poate distruge bacteriile bune din corp, ceea ce poate permite candida să se dezvolte.
  6. Evită îndulcitorii artificiali. S-a demonstrat că îndulcitorii artificiali perturbă microbiomul din intestin, ceea ce poate permite candida să se dezvolte.

Candida este o infecție comună care îți poate afecta gura, intestinul și vaginul și implicit viața și activitățile de zi cu zi. Dacă ai simptome severe sau de lungă durată, ar trebui să mergi la medic pentru un consult și un tratament de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe