|duminică, august 14, 2022
  • Follow Us!

Ce schimbări au adus comerțului online monedele crypto si portofelele electronice in România? 

Picture1

 

În vâltoarea tehnologiei secolului nostru, când viteza de schimbare și reacțiile publicului larg sunt din ce în ce mai rapide, mulți dintre români caută să învețe abecedarul tranzacțiilor online și să recupereze din mers informații, metode și noutățile de profil.

Din păcate, startul pentru noi este unul mai lent, mai greoi și mai puțin accesibil pentru o mare parte a populației. Știm cu toții, desigur, cel puțin câțiva cunoscuți, cu precădere oameni de vârsta a treia, care încă mai stau la cozi să își achite facturile lunare. Sau persoane care nu utilizează internetul și beneficiile sale la capacitatea sa foarte ofertantă, preferând să rezolve diverse probleme administrative cu prețul pierderii de timp, a deplasării la fața locului și a eternului stat la coadă.

Inclusiv în zona de distracție și amuzament, mulți români sunt reticenți în privința oportunităților de jocuri live, online, ca de exemplu un obișnuit joc bingo online.

Pe de altă parte, nici furnizorii din România nu s-au aliniat tendințelor moderne de utilizare a plăților cu portofele electronice sau, mai nou, cu prea bine cunoscuta variantă a criptomonedelor!

Picture1

https://www.pexels.com/photo/number-of-bingo-chips-6802741/

Ce Îi Împiedică Pe Români Să Utilizeze Metode Moderne De Tranzacții Online?

Numeroase sondaje indică faptul că există încă un nivel ridicat de neîncredere în efectuarea de tranzacții online, fie ele cu card de credit, de debit sau portofele electronice. Pentru a putea fi îmbunătățit acest aspect și pentru asigurarea elementelor privind nivelul de siguranță ale tranzacțiilor online cu metode moderne, și, desigur, pentru respectarea cadrului de legalitate și respectarea legilor de către orice site care are acces la datele mele personale, este nevoie de mai multă informare din partea celor mai  importante autorități din domeniu.

Picture2

https://www.pexels.com/photo/person-signing-document-paper-618158/

În general site-urile care fac toate eforturile de a pune la dispoziția clienților metode variate de plată, sigure, moderne, accesibile pentru cei interesați, sunt ale furnizorilor cu o experiență mai vastă în domeniul lor de activitate, mai deschiși către nou și mai capabili să furnizeze opțiuni sigure și rapide.

Ritmul este unul lent, dar există și categorie din ce în ce mai cuprinzătoare de români care înclină balanța spre metodele de plată funcționale în mediul online, oferind prin propria lor experiență un exemplu pentru cei care încă sunt indeciși.

Cu precădere în ultimii doi ani comerțul online a devenit o obișnuință pentru mulți dintre români, aducând un mare câștig de timp, de efort și, de ce nu, chiar de bani prin reduceri consistente acordate celor care aleg acest tip de comerț.

 Plăți Online Cu Portofele Electronice Și Criptomonede – prezent și viitor

Aș încerca o predicție pentru următorii zece ani, referitoare la ponderea tranzacțiilor online versus cele tradiționale în România. Părerea mea este că noul va câștiga teren și lucrurile vor arăta total diferit peste un deceniu. Cu siguranță banii cash vor fi din ce în ce mai puțin utilizați iar cadourile de tip voucher, crypto sau sume trimise prin portofele electronice vor deveni o obișnuință.

Nu aș miza prea mult pe tendința revenirii la metodele de plată greoaie și lente într-o eră în care timpul este cea mai prețioasă resursă!

 

 

 

 

Leave a Response