Ai un living mic? Iată unele idei despre cum să-l amenajezi

luni, 18 iulie 2022

 

Din cauza creșterii prețurilor în piața imobiliară din ultimii ani, poți opta pentru un apartament mai mic ca dimensiune pentru început. Asta nu înseamnă că nu îl poți transforma într-un loc călduros și cochet. Livingul este încăperea unde majoritatea oamenilor petrec cea mai mare parte a timpului, fiind un spațiu de petrecere cu musafirii, spațiul de relaxare și chiar spațiul de lucru în contextul lucrului de acasă. Din aceste motive oamenii, în general, încearcă să mobileze acest spațiu cât mai confortabil, dar și cât mai funcțional. Chiar dacă living tău este mai mic, sunt unele trucuri pe care le poți folosi pentru a aranja acest spațiu încât să simți aproape același confort ca într-un living mai mare.

5 idei despre cum poți să-ți amenajezi livingul tău dacă nu ai suficient spațiu

  1. Culoarea: alege o culoare deschisă și rece pentru pereții livingului și pentru parchet sau gresie cum ar fi gri sau albastru deschis. Acest fapt va crea iluzia că este mai spațios. De asemenea, alege becuri care oferă lumină rece pentru a pune în evidență culoarea pereților. Ar fi indicat să nu folosești modele pentru decorarea pereților precum dungi verticale sau elemente florale deoarece acestea oferă impresia că spațiu este mai mic.
  2. Oglinzi: o altă metodă prin care poți crea iluzia că livingul este mai spațios este să decorezi camera cu oglinzi. Acest lucru îl poți face prin trei metode: poți pune plăci de oglindă pe toată lungimea unui perete, poți pune aceste fâșii pe tavan, sau poți alege un mobilier, cum ar fi un dulap, și să lipești aceste plăcipe partea exterioară.
  3. Canapea: alege o canapea care să fie confortabilă, dar și funcțională. Poți opta pentru un colțar pentru living de la Iconfort.ro care se potrivesc oricărui spațiu, sunt extensibile, iar unele modele sunt dotate cu ladă pentru depozitare. Un alt avantaj al unui colțar este faptul că oferă un spațiu confortabil extins și maximizezi spațiul pe care îl așezi.
  4. Tabureți: pentru măsuța de cafea poți achiziționa tabureți. Sunt foarte comozi pentru momentele când ai musafiri deoarece se pot așeza pe ei, iar când nu ai musari poți să le pui sub măsuță pentru a salva spațiu. Tot pe acest considerent, este recomandat să alegi tabureți în care să poți depozita diferite lucruri.
  5. Rafturi: deși probabil vei alege mobilier minimalist pentru a nu ocupa foarte mult spațiu care să arate înghesuit într-un spațiu redus, poți opta pentru diferite rafturi pe care să le montezi pe pereți. Avantajul acestor rafturi este că nu ocupă spațiu pe parchet și poți amenaja pe ele diferite elemente decorative, dar și lucruri funcționale precum cărți. Poți crea un spațiu doar din rafturi pe care să îți aranjezi parfumurile și bijuteriile.

 

În concluzie, chiar dacă ai un living mai mic poți să-l aranjezi astfel încât să dea impresia de un spațiu mai mare. Cheia este un mobilier minimalist, dar poți avea unele lucruri mai mari, dar care oferă un confort ridicat, cum ar fi o canapea mai mare sau un colțar. În aproape toate magazinele de mobilă sunt piese de mobilier special concepute pentru a fi cât mai funcționale și care au spații pentru depozitare sau se pot plia care se potrivesc frumos într-un spațiu mai restrâns. Cheia este să le găsești și să le combini pentru a crea un spațiu cochet și confortabil exact pe gustul tău.

 

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe