Vrei să te apuci de grădinărit? AFLĂ aici cum poți pregăti terenul pentru a avea plante sănătoase

luni, 27 iunie 2022

 

Grădinăritul este o îndeletnicire destul de relaxantă, iar cei care practică acest hobby pot învăța din mers din secretele plantelor. Descoperă și tu în acest articol câteva sfaturi, pe care să le pui în practică dacă vrei să faci o grădină frumoasă, la tine acasă.

Ce le trebuie plantelor pentru a “trăi frumos” 

 

 

  • Amenajează locul vrei să plantezi

 

Dacă te apuci de grădinărit, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să delimitezi zona de plantat. Poți face acest lucru cu ajutorul unui gard special, înalt de 50-60 de centimetri și un design simplu. Urmează apoi să te ocupi de eliminarea buruielor, cu tot cu rădăcini, pentru a te asigura că nu vor mai crește în viitor. 

 

  • Învață să “hrănești” plantele cu ce au nevoie

 

Pământul este important pentru creșterea sănătoasă a plantelor. La fel sunt și produsele hrănitoare, pline de vitamine și care stimulează dezvoltarea acestora. Poți descoperi aici gama de biostimulatori de la Hectarul.ro, cu produse inovatoare, care stimulează creșterea rădăcinilor și permite un flux rapid al nutrienților esențiali. Nu doar că plantele tale vor crește repede și frumos, dar vor fi și sănătoase.

 

  • Construiește o alee cu dale

 

Poți împărți grădina ta de plante în două zone, cu ajutorul unei poteci din dale de mici sau mari dimensiuni. Această alee este destul de folositoare și ușurează muncă atunci când te ocupi de mentenanța grădinii tale. Poți uda plantele mai ușor, le poți elimina pe cele uscate și poți săpa solul atunci când este nevoie.

 

  • Folosește compost din când în când

 

Experții în grădinărit recomandă compostul pentru nutriția și vitalizarea oferite plantelor. Poți face și tu acest lucru pentru grădina ta, dacă reciclezi resturile alimentare. Trebuie doar să fii  atent la tipul de alimente care sunt potrivite plantelor din grădina ta. 

 

  • Nu uita să te ocupi periodic de dăunătorii din grădină

 

Din păcate, există riscul că plantele de grădina să nu se dezvolte corespunzător, din cauza dăunătorilor. Melcii și ramele se înmulțesc destul de repede și pot strica rădăcinile florilor, de aceea, este recomandat să verifici și să lucrezi pământul în mod regulat, pentru a evita depunerea de ouă a acestui tip de dăunătoare.

 

  • Nu uita să sapi în grădină în mod constant

 

Un alt artificiu ce ține de un sol sănătos și plante pe măsură este săparea pământului în mod frecvent. Practic, cu ajutorul săpatului poți menține echilibrul hidric al pământului, dând crusta la o parte și lăsând apa să pătrundă adânc în sol.

În plus, este recomandat ca în zilele călduroase de vară să se îngrijească mai des grădina pentru a putea oferi solului hidratarea de care are nevoie. 

Așadar, cu aceste sfaturi la îndemână, cu puțină pricepere și dorință îți poți face chiar tu o grădină frumoasă. Este important să culegi informații din domeniu, să fii inventiv și să te apuci de treabă.

Sursă foto: Pixabay.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe