Vânătorii de munte din Argeş au promovat cariera militară în rândul elevilor din Costeşti şi Tomşani

luni, 6 iunie 2022

Câţiva militari din Batalionul 33 Vânători de Munte Posada, mulţi dintre ei participanţi la misiuni internaţionale în teatrul de operaţiuni din Afganistan, au fost instructori la o prezentare făcută, luni, de Centrul Militar Judeţean Vâlcea elevilor din comunele Costeşti şi Tomşani, cu scopul de a-i atrage către o carieră în Armata Română.

Vânătorii de munte din Curtea de Argeş au venit în faţa copiilor din cele două localităţi vâlcene cu o parte din tehnica pe care o folosesc în misiunile lor şi au răspuns la toate întrebările pe care le-au adresat cei mici, legate atât de armamentul şi vehiculele militare, cât şi despre rigorile profesiei militare.

‘Am răspuns cu mare plăcere invitaţiei de a prezenta câteva mici secrete ale Armatei României. Eu, ca vechi lucrător în armată, primii paşi i-am făcut în această unitate de vânători de munte de la Curtea de Argeş, astfel că mă bucur mult că sunt astăzi colegii mei sunt cu noi şi le arată şi elevilor din tehnica şi armamentul cu care lucrează vânătorii de munte din Armata României. Este o armă frumoasă, cu destule greutăţi, dar şi cu multe realizări dacă îţi place. Expunerea a fost mai mult pentru elevii din clasele a VI-a şi a VII-a, întrucât pentru cei de clasa a VIII-a perioada de înscriere la colegiile din ţară a trecut. În toamnă va avea loc o nouă etapă de înscriere la aceste colegii naţionale militare şi îi aşteptăm la Centrul Militar Judeţean pe toţi cei care doresc să urmeze o carieră militară’, a declarat comandantul Centrului Militar Judeţean Vâlcea, lt. col. Nicolae Olaru.

Comandantul CMJ Vâlcea a precizat că are în vedere acţiuni similare de promovare a carierei militare şi în alte şcoli din judeţ, mai ales că elevii şi mici şi mari au fost încântaţi să vadă şi chiar să atingă un aruncător de grenade, o mitralieră sau celebra puşcă semiautomată cu lunetă, astfel că unii dintre ei chiar au spus că se gândesc serios ca pe viitor să devină militari profesionişti.

Vânătorii de munte ai Batalionului 33 din Curtea de Argeş, care a fost angrenat în mai multe misiuni internaţionale de menţinere a securităţii în zonele de conflict încă din 2005, se vor afla până pe 8 iunie în Vâlcea, pentru a participa la exerciţiile organizate în poligonul de tragere de la Văleanu. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe