Vaideeni, locul unic din România care va atrage din ce în ce mai mulţi turişti. Nu vei mai vrea să pleci în Austria

duminică, 19 iunie 2022

sharethis sharing button

Peisaje de o frumusețe ce pare ireală, păduri, localități pitorești, tradiții respectate din generație în generație. Vorbim despre un loc unic în România pentru care există planuri ambițioase de dezvoltare. Dacă planurile autorităților locale vor deveni realitate, zona va atrage din ce în ce mai mulți turiști, indiferent de anotimp.

Locul din România ce ar putea să devină un magnet pentru turiști

România este plină de surprize. În timp ce oamenii preferă să își petreacă vacanțele pe litoral sau în stațiunile de pe Valea Prahovei, există multe alte zone spectaculoase, ce merită descoperite și apreciate la adevărata valoare - potrivit impact.ro

Un exemplu perfect este un loc unic la noi în țară, unde o mică localitate are planuri ambițioase. Vorbim despre o comună din Vâlcea, Vaideeni, care încearcă de ani buni să pună în practică un proiect menit să ofere o alternativă la turismul sezonier – un parc de aventură, precum cele montane din Occident.

Acum aproape un deceniu, proiectul fusese evaluat la cinci milioane de euro, însă a pierdut orice linie de finanţare aferentă intervalului 2014 – 2020, din cauza unor litigii, motiv pentru care acum aşteaptă o nouă sursă de finanţare. Până atunci, localitatea Vaideeni şi partenerii săi trebuie să refacă întreaga documentaţie, adaptată noilor vremuri şi cerinţe.

„Se va construi în continuarea pârtiilor existente ale Domeniului Schiabil Transalpina, în golul alpin, pentru a se da o continuitate investiţiei, ca să fie exploatată vară – iarnă. Să devină o zonă de atracţie permanentă. Cu puţină înţelepciune chiar va deveni kilometrul 0 al turismului montan românesc”, a declarat pentru „Adevărul” primarul din Vaideeni – Vâlcea, Daniel Achim Băluţă.

Achim Baluta Vaideeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe