|luni, iulie 4, 2022
  • Follow Us!

Spitalul Judeţean, dotat cu aparatură nouă printr-un proiect european de gestionare a crizei COVID-19 

Radulescu134

Două noi echipamente medicale, în valoare de 740.000 de lei, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare totală de circa două milioane de euro, au informat, joi, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ ) Vâlcea.

Preşedintele forului judeţean vâlcean, Constantin Rădulescu, a precizat că este vorba de două aparate mobile de radiologie, acestea fiind primele dintr-un lot mai mare de echipamente medicale care urmează să fie cumpărate pentru cea mai mare unitate spitalicească din Vâlcea cu scopul de a face faţă gestionării crizei sanitare generate de COVID-19.

‘Sunt două echipamente destul de importante pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Valoarea nu este deloc neglijabilă. Este vorba de 740.000 de lei şi vor merge în zone importante din spital. Unul va merge la secţia de reanimare – ATI, iar al doilea va merge la Boli Infecţioase. Aparatura pe care o aducem în spital salvează vieţi şi uşurează munca celor care, zi de zi, se luptă cu bolile sau să salveze efectiv din situaţii riscante din punct de vedere al sănătăţii vâlcenii şi, de ce nu, şi alţi pacienţi’, a declarat preşedintele CJ Vâlcea.

Rădulescu a menţionat că în cadrul proiectului ‘Întărirea capacităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea de gestionare a crizei sanitare COVID-19’ urmează să mai fie cumpărate şi aparate de ventilaţie mecanică, electrocardiografe (EKG), ecografe portabile, cărucioare resuscitare, nebulizatoare, lămpi UV, sonde de alimentaţie, sonde de intubaţie şi altele echipamente medicale şi de protecţie personală, procedura de achiziţie a acestora fiind în prezent în desfăşurare.  Sursa: PRESSONLINE

 

spital Valcea

Leave a Response