Sparle si soparle, 20.06.2022

luni, 20 iunie 2022
  • Consilierul local liberal Radu Eduard Proteasa este acționar sau asociat la 4 firme: Telesoft SRL (în valoare de 2 miliarde de lei vechi), Dryfoods SRL, AVPS RHC și AVPS Egreta, toate aflate în Râmnicu Vâlcea. În schimb, din declarația de avere, reiese faptul că, din calitatea de „boss” la SC Telesoft SRL, consilierul PNL a încasat anul trecut circa 330 milioane de lei vechi, plus cei 131 milioane de lei vechi de la Consiliul Local. Averea lui Radu Eduard Proteasa mai cuprinde două case de locuit (în localitățile Râmnicu Vâlcea și Lăpușata), un spațiu comercial (în Râmnicu Vâlcea), trei terenuri intravilane (în Râmnicu Vâlcea și Lăpușata), plus o mașină Opel Zafira din anul 2005.

 

  • Miercuri, 15 iunie 2022, a avut termen la Secţia pentru procurori a CSM şi procurorul Ionel Bușe de la PJ Râmnicu Vâlcea (delegat la PJ Brezoi), pe care Inspecţia Judiciară îl acuză că a făcut scandal. Procurorul Ionel Bușe de la Parchetul de pe lângă Râmnicu Vâlcea (numit procuror definitiv în ianuarie 2016), pe care Inspecţia Judiciară îl acuză de abaterea disciplinară de la litera c): „atitudini nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii”. Potrivit informaţiilor trimise de Inspecţia Judiciară către „Lumea Justiţiei”, Bușe a adoptat o atitudine nedemnă faţă de o persoană percheziţionată, faţă de un comisar de poliţie şi faţă de colegi!

 

  • Un nou preț pentru prelucrarea deșeurilor biodegradabile în vederea compostării la Stația de Compost Râureni. Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat ajustarea tarifului pentru prelucrarea deșeurilor biodegradabile în vederea compostării la Stația de Compost Râureni din cadrul Direcției Administrării Domeniului Public la valoarea de 10 lei/tonă fără TVA. S-au avut în considerare reglementările luate la nivel național în ultima perioadă privitoare la liberalizarea pieței de energie electrică, gaze naturale, energie termică, carburanți, majorarea de tarife la furnizarea de utilități, respectiv apă-canal, creșterea salariului minim, impunând ajustarea acestui tarif.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe