Sfaturi pentru a avea o manichiură perfectă. Totul despre îngrijirea unghiilor

joi, 23 iunie 2022

 

Unghiile sunt oglinda stării noastre de sănătate. Schimbările suferite la nivelul unghiilor, precum forma și culoarea, pot fi indicii pentru a stabili ce se întâmplă cu corpul nostru. 

De asemenea, factorii externi pot contribui la modificarea aspectului și rezistenței unghiilor. Astfel, este foarte important să știi ce poți face pentru a le îngriji cât mai bine și pentru a le menține frumoase și sănătoase. 

Manichiura, amprenta feminității

 

Pentru foarte multe femei, manichiura este amprenta feminității. Aceasta este o formă de a te exprima și de a-ți contura propriul stil, în mod elegant. Cu toate acestea, din cauza programului încărcat, rareori putem spune cu adevărat că avem grijă de unghiile noastre atât de mult pe cât ne-am dori. De aceea, multe femei preferă manichiura făcută cu oje semipermanente, pe care le poți găsi într-o gamă largă pe Fsm.ro, deoarece acestea sunt foarte rezistente și aspectul este, de asemenea, unul foarte natural. Manichiura clasică necesită, de cele mai multe ori, mai multă grijă și mai mult timp. 

Indiferent de metoda aleasă, este necesar să ai unghii sănătoase înainte de manichiură. Iată ce poți face pentru a te asigura că unghiile tale vor fi impecabile. 

Cum menții sănătatea unghiilor?

Îndepărtarea cuticulelor, contraindicată

Deși cuticulele tăiate pot oferi un aspect mai îngrijit, acest efect este temporar. În câteva zile, cuticulele vor crește, iar manichiura nu va mai fi impecabilă. Cu atât mai mult, experții susțin că îndepărtarea cuticulei poate fi un adevărat pericol pentru sănătate, deoarece rolul ei este acela de a sigila spațiul dintre patul unghiei și piele. În lipsa cuticulelor, unghiile pot dezvolta infecții fungice, iar tratamentul poate fi foarte dificil. Ca alternativă, poți opta pentru împingerea acestora cu un bețisor de lemn după ce ai aplicat un ulei hidratant, în prealabil. De asemenea, doar uleiul poate fi suficient pentru a da un aspect plăcut cuticulelor și a menține sănătatea unghiilor.

Pila de unghii, o alternativă mai bună

Aspectul unghiilor este determinat de forma acestora. O formă precisă și îngrijită va fi remarcată de la distanță. Forma se poate menține prin folosirea unei forfecuțe, a unei unghiere sau a unei pile. Dintre acestea, pila este cea mai recomandată deoarece nu deteriorează unghia. În schimb, forfecuța și unghiera pot crăpa unghiile și pot provoca ruperea acestora. Dacă, totuși, preferi să folosești o unghieră sau o forfecuță, este indicat să utilizezi la final o pilă care să finiseze marginile aspre pentru a evita ruperea unghiilor. 

Alimențatia sănătoasă

Frumusețea strălucește din interior. De aceea, alimentația sănătoasă este mai importantă decât am crede, chiar și pentru unghii. Nutrienți precum biotina, acidul folic, zincul, vitamina A, vitamina C și vitamina E sunt esențiali pentru rezistența și sănătatea unghiilor. Este indicat ca alimentația să fie principala sursă pentru aceste substanțe nutritive. Cu toate acestea, dacă ea nu îți poate oferi toate vitaminele și mineralele necesare, poți opta pentru suplimente, urmând sfatul medicului.

O manichiură perfectă nu se referă numai la pigmentul folosit pentru decorarea unghiilor, ci și la sănătatea și aspectul natural. Înainte de a alege o metodă pentru manichiură este important să te asiguri că unghiile tale sunt sănătoase și rezistente. 

Sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe