Pentru gestiune frauduloasă, fostul director al UNIVERS, Răzvan Buzatu, a scăpat cu doi ani cu suspendare. Societatea anunță că va face recurs

duminică, 19 iunie 2022

 

Societatea UNIVERS (ce deține mai multe spații comerciale în Râmnicu Vâlcea) informează acţionarii şi investitorii că, în dosarul penal nr. 6722/288/2019, în care fostul director general al societăţii, Buzatu Mihai Răzvan, a fost trimis în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii de gestiune frauduloasă (în dauna societăţii), prevăzută şi pedepsită de art.242 Cod penal, prin Sentinţa penală nr. 278/08.06.2022, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a pronunţat următoarea soluţie de condamnare în fond: „Respinge cererea inculpatului de repunere a cauzei pe rol. în baza art. 242 alin. (1) şi (3) C. pen. cu aplic. art. 35 alin. (1) C. pen. şi art. 5 C. pen. Condamnă pe inculpatul Buzatu Mihai Răzvan la 2 ani închisoare pentru infracţiunea de gestiune frauduloasă (varianta agravantă) în formă continuată (38 de acte materiale). În baza art. 91, 92 C. pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. Instituie în sarcina inculpatului respectarea, pe durata termenului de supraveghere, a următoarelor măsuri de supraveghere prevăzute de art. 93 alin. (1) lit. a - e C. pen.: a. să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Dolj, la datele fixate de acesta; b. să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c. să anunţe, în prealabil, Serviciului de Probaţiune Dolj, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d. să comunice Serviciului de Probaţiune Dolj schimbarea locului de muncă: e. să comunice Serviciului de Probaţiune Dolj informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. pen., dispune ca, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. în baza art. 93 alin. (3) C. pen. corob. cu art. 404 alin. (3) C. proc. pen., dispune ca, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în condiţiile prevăzute de art. 51, 52 din Legea nr. 253/2013, în cadrul uneia dintre următoarele două entităţi: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova, judeţul Dolj sau Biblioteca Judeţeană Craiova, judeţul Dolj. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. corob. cu art. 96 C. pen., atrage atenţia inculpatului cu privire la conduita sa viitoare şi cu privire la consecinţele la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta, cu rea-credinţă, măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. în baza art. 397 C. proc. pen. rap. la art. 19 şi urm. C. proc. pen., respinge acţiunea civilă. Constată că referitor la pretenţiile civile formulate în cauză de partea civilă SC Univers SĂ Rm. Vâlcea există deja un titlu executoriu valabil - reprezentat de sentinţa civilă nr. 1063 din 29.06.2016 pronunţată de Tribunalul Vâlcea în dosarul nr. 3970/90/2011, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 688/A-com din 28.11.2016 a Curţii de Apel Piteşti. Constată că prin transferul monetar bancar cu numărul de referinţă 586058347 din 16.05.2022 a fost achitată de către tatăl inculpatului, pentru acesta, către partea civilă SC Univers SA Rm. Vâlcea, suma de 95.031,00 lei din prejudiciul penal din prezenta cauză (în valoare de 303.568,50 lei). În baza art. 274 C. proc. pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 3.300 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariile avocaţilor din oficiu se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei şi rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 08 iunie 2022, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”.

Societatea UNIVERS va formula apel în termen legal, atât cu privire la latura penală, cât şi cu privire la latura civilă, împotriva Sentinţei penale nr. 278/08.06.2022, pronunţată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea în dosarul penal nr. 6722/288/2019. În cealaltă cauză penală privind pe fostul director general, Buzatu Mihai Răzvan și alţii pentru iniţiere și constituire de grup infracţional organizat, dosarul se află la instanța de fond, Tribunalul Dolj, în rejudecare.

În urmă cu peste 12 ani, Răzvan Buzatu şi-a folosit autoritatea şi influenţa pentru a dispune achitarea de către societate a unor sume totalizând 100.000 euro, ce au reprezentat contravaloarea deplasărilor în scop turistic şi în interes strict personal al său cât şi al membrilor de familie ale acestuia ori persoanelor cu care el se afla în legături de interes, fără aprobarea consiliului de administraţie. Astfel, s-a constatat efectuarea unor cheltuieli în sumă totală de 100.000 euro, reprezentând servicii turistice facturate de SC Touropa SRL în perioada 2008-2010, integral achitate prin ordine de plată semnate de Mihai Răzvan Buzatu.

(Nicu Trandafir)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe