Mircia Gutau: Scrisoare deschisă - în atenţia unităţilor şcolare din Municipiul Râmnicu Vâlcea

joi, 2 iunie 2022

Scrisoare deschisă - în atenţia unităţilor şcolare din Municipiul Râmnicu Vâlcea

Prin prezenta Scrisoare deschisă se atrage atenţia unităţilor şcolare din Municipiul Râmnicu Vâlcea asupra unei grosolane încălcări a legislaţiei reprezentată de iniţiativa viceprimarului Pîrvulescu Virgil (căreia i s-a raliat şi conducerea Inspectoratului Şcolar General Vâlcea) de creare a unei structuri after-school în clădirea fostului Liceu Oltchim. Subliniez faptul că viceprimarul Pîrvulescu Virgil nu avea nicio calitate de a iniţia un astfel de demers, nefiind împuternicit de către primar în acest sens şi neavând nici mandat din partea Consiliului Local. Extrem de grav este şi faptul că în cuprinsul acestei iniţiative, viceprimarul Pîrvulescu Virgil a angajat, fără temei legal, bugetul local printr-o serie de cheltuieli ce ar reveni administraţiei locale: utilităţile aferente clădirii fostului Liceul Oltchim, finanţarea a 80% din costurile programului, asigurarea transportului elevilor cu microbuze şi a unei mese zilnice etc.

Fac un apel către unităţile şcolare care au primit, prin intermediul IŞJ Vâlcea, această adresă semnată de viceprimarul Pîrvulescu Virgil să nu dea curs unui astfel de demers, complet nelegal şi abuziv. Informez public, totodată, că Municipiul Râmnicu Vâlcea a formulat în data de 30.05.2022 plângeri penale atât la adresa viceprimarului Pîrvulescu Virgil pentru ”uzurparea funcţiei” şi ”abuz în serviciu”, cât şi pe numele inspectorului general şcolar Andreianu Mihaela, pentru complicitate la aceste fapte penale.

Demersul viceprimarului Pîrvulescu Virgil este unul strict electoral (o etapă de care alesul liberal nu se poate desprinde nici acum, la aproape doi ani de pierderea alegerilor locale), politicianist şi lipsit complet de fundamente legale sau realiste.

Primăria Municipiului, prin pârghiile ce îi stau la dispoziţie, a făcut şi va face toate eforturile permise de legislaţia în vigoare şi de posibilităţile financiare pentru asigurarea celor mai bune condiţii de studiu pentru elevii şi preşcolarii din Râmnicu Vâlcea: atât prin alocările din bugetul local pentru reparaţii, modernizări şi dotări, cât şi prin accesarea de finanţări europene pentru numeroase proiecte destinate unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiu, administraţia locală a dovedit permanent că acordă atenţia cuvenită acestui sector atât de important pentru viitorul întregii comunităţi locale.

Mircia GUTĂU
Primar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe