Icrele de stiuca - reteta cea mai potrivita pentru o salata gustoasa

vineri, 24 iunie 2022

Daca iti doresti o alimentatie echilibrata atunci este necesar sa consumi peste in mod regulat si in cantitati potrivite.

O alta varianta pe care o poti incerca se refera la icre stiuca. Poti alege sa prepari chiar tu acest aliment sau sa achizitionezi o salata de icre deja preparata. Indiferent de varianta aleasa, papilele tale gustative vor fi incantate de acest produs.

Icre stiuca

Despre icre este bine sa stii ca sunt adevarate surse de vitamine, minerale si proteine, necesare pentru buna functionare a organismului. Icrele sunt de mai multe feluri, in functie de pestele de la care se obtin. Astfel, poti alege icre de: stiuca, somon, crap, caras, sturion sau pastrav. Ai grija, nu toate icrele se prepara. Cele de somon sau sturion nu necesita preparare. Din punct de vedere al aspectului, bobitele de icre pot fi diferite. Vei gasi icre cu forma eliptica, sferoidala sau de tip para. Inainte de a achizitiona icrele de peste verifica exact categoria acestora, deoarece nu toate sunt comestibile. De exemplu, pestii precum mreana, mihaltul si somnul pitic au icre toxice pentru consum. In caz de ingerare, este necesar sa mergi la medic deoarece te poti confrunta cu stari de voma, diaree si dureri de cap.

De ce sa consumi icre de peste?

Alege sa consumi icre de peste pentru sanatatea ta, nu doar din cauza gustului deosebit. Specialistii recomanda sa mananci echilibrat din acest aliment, deoarece are un continut ridicat de colesterol. Iata care sunt beneficiile oferite de consumul de icre:

  • datorita continutului de vitamina D, sistemul osos va fi imbunatatit;
  • este recomandat in cazul in care suferi de anemie, deoarece are un continut bogat de Fier;
  • tensiunea arteriala poate fi reglata cu ajutorul potasiului continut. Mai mult, elimini riscul de afectiuni cardiovasculare;
  • acizii grasi de tip Omega 3 iti vor imbunatati activitatea creierului si vor creste nivelul de serotonina. In acest fel te poti bucura de o stare de spirit fara stres;
  • are un efect antidepresiv;
  • datorita continutului de proteine, masa ta musculara va functiona corespunzator.

Alege sa prepari chiar tu o salata de icre

Pentru a pregati o salata gustoasa si sanatoasa de icre, este important sa urmezi indicatiile specialistilor si sa folosesti doar ingrediente naturale. Vei avea nevoie de icre proaspete, ulei, zeama de lamaie si apa minerala. In prima etapa amesteca icrele cu zeama de lamaie si asteapta cateva momente pana la urmatorul pas. Cu ajutorul mixer-ului amesteca compozitia cu uleiul, dar ai grija sa-l torni in cantitati mici. Adauga o lingurita de apa minerala pentru un aspect alb. Amesteca si adauga ulei pana ce compozitia se intareste. Daca iti doresti o aroma specifica, amesteca in compozitie si o ceapa taiata marunt. Pofta buna!

Achizitie din mediul online

Daca nu esti dispus sa prepari chiar tu o salata de icre, atunci este bine sa stii ca poti cumpara una deja preparata. Vei descoperi o gama variata de salate preparate dupa diferite retete, insa verifica cu atentie ingredientele continute si alege doar produsele naturale. Daca pe eticheta produsului gasesti informatii despre aditivi, conservanti sau coloranti, atunci produsul nu este 100% natural. Un alt criteriu prin care poti verifica calitatea se refera la data valabilitatii. Daca termenul de valabilitate este mare, atunci produsul contine conservanti sau aditivi. Un produs natural are termen de valabilitate redus, de cateva zile.

Pe site-ul Deltaica.ro ai la dispozitie o gama diversificata de peste si produse de peste de cea mai buna calitate. Alege o salata de icre preparata doar din ingrediente naturale si bucura-te de un gust adevarat!

Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: 0729.995.529

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe