Greșeli comune ale pariorilor și cum să le eviți

marți, 7 iunie 2022

 

Pariorii care își strică toată distracția fiind mai mereu pe minus au în comun câteva greșeli din care nu învață niciodată. În loc să profite de oferta generoasă a agențiilor online precum Baumbet, ei transformă avantajele oferite de casele de pariuri în dezavantaje.

În continuare, îți vom prezenta cele mai frecvente erori făcute de jucătorii care nu au succes la pariuri, precum și soluții ca să nu ajungi în poziția acestora. Iată prin ce „păcătuiesc” mulți dintre pasionații de pariuri sportive:

Își stabilesc obiective pe termen scurt

Cu alte cuvinte, nu au răbdare și își doresc să aibă profit mare în cel mai scurt timp. Peste noapte, dacă se poate. Această grabă se traduce prin cote foarte mari pe bilete, invers proporționale cu șansele de reușită, sau prin mize prin care, uneori, este riscat tot bankroll-ul. Pariurile nu sunt un „sprint”, ci un „maraton”. Profesioniștii își fixează o țintă de profit de atins într-un întreg sezon, nu într-o săptămână. Îți recomandăm să le urmezi modelul, jucând cote realiste și ajustând miza fiecărui bilet la probabilitatea de reușită.

Gestiune defectuoasă a bugetului

Pentru că joacă haotic, unii pariori epuizează bugetul lunar în numai câteva zile, apoi fie realimentează contul, cheltuind mai mulți bani decât își propuseseră pe acest hobby, fie așteaptă să vină luna următoare și regretă că nu pot paria pe meciuri „clare”. Pentru a evita această situație, e bine să împarți bugetul lunar pe săptămâni sau chiar pe zile. În momentul în care ai epuizat banii alocați pentru acea zi/săptămână, oprește-te. De asemenea, stabilește miza fiecărui în funcție de bugetul total și de riscul presupus de respectivul pariu. Astfel, te vei putea „ridica” din nou după o perioadă cu ghinion.

ZiaruldeValcea (2)

Sunt superficiali

Sunt mulți care se gândesc că este suficient să te pricepi la sport pentru a fi buni la pariuri. Jucătorii din această categorie nu analizează așa cum ar trebui meciurile, ghidându-se doar după statistică și, eventual, după echipele probabile. Uneori, ei țin cont doar de „feeling”, se bazează pe superstiții sau joacă „cu inima”, adică pariază pe echipa favorită, respectiv împotriva rivalelor. Ca să ai succes la pariuri, trebuie să te informezi și să analizezi toți factorii care pot influența rezultatul unui meci sau producerea altor evenimente, precum numărul de cartonașe galbene sau numărul de cornere.

Joacă bilete cu multe selecții

Această greșeală este una de top. Pariorii „de colțul străzii” pun bilete cu număr record de selecții, sperând că vor câștiga câteva mii de lei cu o miză de zece lei. De fapt, aceștia sunt jucători la pariuri, nu pariori adevărați. Un profesionist știe că fiecare meci în plus pe bilet face ca această activitate să devină una bazată exclusiv pe noroc. Este foarte greu să iasă și un bilet cu 5 selecții având cota 1.20 fiecare, ce să mai vorbim de 20 de selecții cu cote de 1.70 – 1.90... Corect este să joci numai bilete cu o singură selecție.

ZiaruldeValcea (3)

Ignoră ofertele promoționale

Există și o categorie de pariori care cred că ofertele promoționale reprezintă niște „capcane de marketing”. Într-adevăr, ele sunt folosite de operatori pentru a atrage noi clienți sau pentru a-i fideliza pe cei existenți, însă nu sunt sub nicio formă capcane. De ce să nu profiți de un pariu gratuit, sau să nu alimentezi contul într-o zi în care depunerea este dublată prin fonduri suplimentare? Chiar dacă banii primiți trebuie rulați pentru a fi transformați în cash, efectuarea rulajului înseamnă tot distracție.

Nu retrag câștigurile

La orice joc de noroc, este esențial să retragi banii atunci când reușești să obții un câștig mai mare. Când pierzi mai multe bilete la rând, nu mai gândești limpede și ești tentat să joc la recuperare. Luciditatea dispare și când „ești pe val”, pentru că un câștig important te face să fii euforic și să crezi că poți câștiga mult mai mulți bani. Nu proceda precum cei care nu retrag câștigurile, apoi le pierd.

ZiaruldeValcea (4)

Fac abuz de Cash Out

Așa cum spuneam, o facilitate oferită de casele de pariuri se poate transforma foarte ușor într-un dezavantaj pentru jucători. Cel mai bun exemplu este funcția Cash Out, care îți permite să închizi pariul înainte de final și să securizezi, astfel, un profit sau să reduci din pierderi. Unii pariori sunt fricoși și se mulțumesc cu puțin. Cum se văd în avantaj, dau Cash Out, ca să nu se întâmple ceva în meci care să le strice biletul. La finalul lunii, ei constată că ar fi fost pe un plus mai mare fără Cash Out. Până la urmă, a paria înseamnă a risca. Cel mai bine este să lași biletul „să curgă”.

Cumpără ponturi de pe Internet

Toate practicile enumerate mai sus pot fi catalogate drept greșeli. Am lăsat la urmă ceva ce poate fi etichetat „prostie”, fără să ne fie teamă că jignim pe cineva: sunt jucători care cred că „tot ce zboară se mănâncă” și cumpără „ponturi sigure sută la sută” de pe Internet, de la indivizi care susțin că au informații despre blaturi. Aceasta este una dintre cele mai vechi înșelătorii de pe internet și e aproape incredibil că unii mai cad în plasă. Nu da bani pe ponturi. Gândește cu capul tău, oricum ai mai multe șanse de câștig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe