Fostul general SRI Dumbravă „Câmpul tactic”, afacerist de succes, castiga zeci de miliarde de lei din activitati de "consultanta"

miercuri, 15 iunie 2022

Dumbravă „Câmpul tactic” le-a dat „rușine” în business foștilor șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Cocoru

Dumbravă „Câmpul tactic” le-a dat „rușine” în business foștilor șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Cocoru
Informația publicată, săptămâna trecută, de un site de știri conform căruia fostul șef militar al SRI, generalul cu patru stele Florian Coldea, a realizat, anul trecut, un profit de peste un milion de euro de pe urma celor două firme în care este acționar este, rapid, detronată de o altă informație, care arată că fostul subaltern al lui Coldea, la fel de celebrul general Dumitru Dumbravă, l-a depășit pe acesta la profituri, tot anul trecut, cu peste 1,2 milioane de lei - informeaza jurnalul.ro

În timp ce Florian Coldea a realizat aceste profituri prin intermediul a două companii, profituri pe care le împarte, în mod egal, cu celălalt general SRI Dumitru Cocoru, Dumbravă a făcut aceste afaceri prospere printr-o singură firmă, la care este unic acționar.

„Jurnalul” a dezvăluit, pentru prima dată, în 2018, faptul că, la scurt timp după ce a fost trecut în rezervă, celebrul general SRI Dumitru Dumbravă, cunoscut opiniei publice pentru faptul că plimba pe la diverse instanțe și mai celebrele plicuri de culoare galbenă, fapt ce i-a atras și renumele de „generalul câmp tactic”, a înființat o societate comercială care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management, denumită SC Intell Cube Consulting SRL. Această firmă are sediul social declarat într-un apartament de bloc amplasat în Bulevardul Decebal, din Capitală, adresă la care, culmea, fusese înființată și forma SC EBA Kids SRL, pe care a deținut-o, până la începutul acestui an, când a fost lichidată, de către fata cea mică a lui Traian Băsescu, Elena Băsescu.

SC Intell Cube Consulting SRL are un capital social subscris și vărsat de 200 de lei, iar asociatul unic și administratorul este generalul SRI Dumitru Dumbravă, astăzi în vârstă de 50 de ani.

3,63 de milioane profit în 2021
Potrivit unei notificări de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, în data de 27 mai 2020, Dumbravă decide să schimbe denumirea companiei din SC Intell Cube Consulting SRL, în SC Wise Line Consulting SRL.

Studiind datele oficiale depuse, sub forma bilanțurilor contabile, de această societate la Ministerul Finanțelor, aflăm că, în 2018, firma lui Dumbravă a avut zero lei cifră de afaceri, a cheltuit 18.950 de lei, sumă pe care o regăsim și la pierderi. În 2018, însă, cifra de afaceri a fost de 533.224 de lei, cheltuielile au fost de doar 65.426 de lei, iar profitul net realizat a fost de 457.792 de lei.

În 2020, SC Wise Line Consulting SRL a avut o cifră de afaceri de 1.149.635 de lei, a cheltuit 179.931 lei și a realizat un profit net de 938.294 de lei. Ei bine, anul trecut, compania lui Dumitru Dumbravă a dat lovitura. Cifra de afaceri a crescut la 4.693.003 lei, veniturile au fost de 4.698.881 lei, din care s-au cheltuit 914.081 lei, rezultând un profit net pentru Dumitru Dumbravă de 3.636.710 lei.

Ex-numărul doi din SRL a câștigat cu 1,2 milioane mai puțin
În aceste condiții, este interesant să aflăm că Dumitru Dumbravă este un afacerist mult mai talentat decât fostul său șef, Florian Coldea. Acesta din urmă este asociat în două companii – SC Strategic Sys SRL și SC Strategic Assets SRL, care au realizat, în anul fiscal 2021, conform bilanțurilor depuse la Ministerul de Finanțe, profituri nete cumulate în cuantum de 4.891.677 de lei. Suma este superioară proforului realizat de Dumitru Dumbravă, însă trebuie menționat că Florian Coldea nu este singurul asociat în cele două companii, El împarte, în mod egal, capitalurile sociale cu fostul general SRI Dumitru Cocoru. Astfel, suma care îi revine lui Florian Coldea, ca și cotă de profit pe anul 2021, este de doar 2.445.738,5 lei, cu 1.200.838,5 lei mai mică decât a lui Dumitru Dumbravă, rezultată din activitatea unei singure companii.

Consultanță pentru management și afaceri imobiliare
SC Strategic Sys SRL a fost fondată, în 20 iulie 2020, de către foștii generali SRI Dumitru Cocoru (FOTO) și Florian Coldea, având ca obiect activități de inginerie și servicii de consultanță. În 12 mai 2021, se înființează un obiect secundar, constând în agenții imobiliare.

În 2020, această firmă a avut o cifră de afaceri de 639.739 lei și un profit net de 573.775 de lei, cu un singur angajat. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 4.493.572 de lei și un profit de 4.310.955 de lei.

În 27 septembrie 2020, generalii Florian Coldea și Dumitru Cocoru înființează o altă firmă, SC Strategic Assets SRL, care se ocupă cu activități imobiliare pe bază de comision sau de contract. În 22 decembrie 2021, se completează activitatea cu un obiect secundar constând în activități auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activități de asigurări și fonduri de pensii, servicii de consiliere pentru investiții, intermedieri pentru credite bancare, pentru persoane juridice. Cifra de afaceri pe anul 2021 a acestei companii a fost de 594.054 lei, iar profitul net s-a ridicat la 580.722 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe