De ce este important să ai mai multe surse de venit? TOP 4 idei cum să-ți mărești venitul

joi, 23 iunie 2022

 

Echilibrul financiar este unul dintre cele mai importante aspecte pentru a putea trăi liniștit și prosper. Sunt două modalități de a obține acest echilibru cu forțele proprii: având o singură sursă de venit mai mare și suficientă pentru un trai liber sau generând mai multe surse de venit, care îți acoperă nevoile. Specialiștii în domeniul financiar pun că pentru o siguranța și îmbunătățirea calității vieții, este bine să ai cel puțin trei surse de venit constante, fie acestea active sau pasive, în care venitul pasiv ar însemna acea sursă care îți aduce bani și tu nu depui niciun efort. Astfel, în cazul în care pierzi un job, ești asigurat de alte minim două surse de venit.

Descoperă patru surse de venit pe care le poți avea concomitent:

1. Găsește un job flexibil

Cea mai populară și sigură sursă de venit este angajarea în cadrul unei companii, în funcție de studii și capacități, cu un program full-time, un salariu fix, unde se pot adăuga bonusuri. Pe lângă bani, jobul este locul în care te simți apreciat ș îți valorifici potențialul profesional. Cu toate acestea, este bine dacă reușești să găsești un job cu un program flexibil, care îți va permite să-ți gestionezi singur timpul. Fie că găsești un rol de agent imobiliar, designer grafic sau model de videochat în București la Richgirls-studio.ro, poți negocia cu angajatorul pentru un program flexibil de lucru.

2. Prestează servicii

Ești bun la pictură, scris texte sau cântat la chitară? Orice pasiune pe care o ai, să știi că o poți monetiza. Cu siguranță, ai nevoie de multă voință și muncă zi de zi pentru a deveni mai bun în domeniul tău, astfel încât să poți presta servicii de copywriting, poți cânta la evenimente private sau vinde tablouri companiilor de design interior. 

3. Creează un produs și vinde-l

Dacă ai deja un job de bază, înseamnă că deja ești bun într-un anumit domeniu și poți genera bani datorită capacităților tale. Spre exemplu, dacă ești designer grafic, poți creea propriul curs de design grafic pe care să-l vinzi în mediul online. Dacă ai un rol de manager în resurse umane într-o corporație, poți crea webinare informative despre subiectele de interes în acest domeniu. În plus, crearea și vinderea propriilor produse te va ajuta să crești și să ai o vizibilitate mai mare în rândul colegilor din sfera ta de activitate.

4. Investește în imobil

Investițiile întotdeauna sunt o metodă de a obține un capital în viitorul apropiat. Acest tip de venit ar fi unul pasiv, adică nu va trebui să depui eforturi pentru a câștiga acești bani. În prezent, există o multitudine de moduri de a investi, însă alocarea banilor pentru a cumpăra un teren, o casă, un apartament sau oricare alt imobil, este considerată o investiție de încredere. Înainte de toate, pentru a obține venituri din imobilul tău, vei avea nevoie să faci economii pe care ulterior să le investești. Când vei deveni proprietar vei putea oferi în chirie imobilul și vei avea o nouă sursă generatoare de bani atât pentru familia ta, cât și pentru urmașii tăi.

În concluzie, așa cum nevoile tale cresc, este important ca sursele tale de venit să fie într-o continuă creștere. În acest sens trebuie să ții cont că nu este suficient un singur salariu pentru stabilitate financiară. Din acest motiv, mai multe surse de venit care îți vor asigura libertatea pe termen lung. 

Sursa foto: Pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe