Criteriile in alegerea rechizitelor ieftine pentru scoala

duminică, 19 iunie 2022

Caietele le putem cataloga drept echipamentul de baza la scoala, liceu sau facultate, pentru acestea exista o selectie extrem de diversificata, ce au o varietate semnificativa de dimensiuni in functie de nivelul de clasa si materia ce este predata. In magazinele de rechizite gasiti toate tipurile in functie de calitatea hartiei si numarul de pagini, pentru fiecare buget, puteti alege intre cele dictando sau de matematica, iar dimensiunile standard sunt cele A4 sau A5, acestea sunt capsate sau legate cu spira pentru o mai buna rasfoire a continutului.

Acestea se pot impartii in cateva categorii in functie caracteristici :

  • Premium : Sunt reprezentate de caietele cu, coperta din plastic si hartia din interior de cel putin 70 gr/mp.
  • Economic : Cele confectionate din hartie reciclata ce au o nuanta interioara mai inchisa fata de cele normale.

Instrumentele de scris in special stilourile si pixurile nu trebuie sa lipseasca din lista de rechizite scolare pe care o intocmiti pentru inceputul anului scolar, acestea sunt obiecte indispensabile pentru desfasurarea optima a procesului de invatara, dar si pentru luarea de notite in fiecare zi. Acestea sunt obiecte versatile si includ mai multe modele precum : creioane, markere si textmarkere sau markere pentru tabla magnetica.

Alegeti stiloul potrivit, nu doar in functie de culoare, impreuna cu copii trebuie sa puneti accent pe tipul de penita ce se potriveste pentru fiecare, pentru o scriere pronuntata este recomandata cea de tip M, iar pentru o scriere fina, F, corpul acestora sunt confectionate fie din plastic de tip abs, usoare, sau din metal in diferite culori, acoperit de mai multe straturi de lac pentru o mai buna rezistenta la socuri si zgarieturi.

Este recomandat sa incurajati elevii sa foloseasca evidentiatoarele pentru a sublinia cele mai importante pasaje din lectiile ce sunt predate la clasa sau atunci cand invata acasa, cu ajutorul acestora pot sa invete mult mai usor, iar intreg procesul va fi mai eficient avand o influenta directa asupra acestui mod de lucru.

Organizarea spatiului de invatare

Aranjarea spatiului de invatare si creatie al celui mic este o caracteristica importanta in parcusul acestuia, camera trebuie sa fie bine luminata, iar in general biroul se amplaseaza langa fereastra facilitand lumina naturala, mai ales cand petrec ore intregi citins si invatand acesta este un factor esential.

Biroul acestora trebuie sa fie suficient de mare si pentru alte activitati creative precum pictura sau lucrul manual, in asa fel incat activitatea creativa trebuie sa alterneze cu invatatul pentru a obtine cele mai bune rezultate atat pe plan personal, dar si scolar.

Tavitele din plastic si suportii pentru organizarea documentelor sunt esentiale mai ales atunci cand incercati sa optimizati spatiul de care dispuneti, primele se pot suprapune, iar cu ajutorul etichetelor puteti face ca identificarea rechizitelor ce sunt puse in acestea sa fie una facila. Pentru portofoliu sau proiecte sunt ideale mapele colorate ce au inchiderea prin capsa, sunt confectionate din plastic rezistent translucid, ce permite vizualizarea continutului din interior sau opace.

Cum puteti alege rechizite scolare ieftine, dar de calitate ?

Acest lucru este foarte simplu, nu orice produs ce este foarte scump este si unul bun sau de calitate, pentru cele mai ieftine rechizite scolare trebuie sa urmariti atent oferta magazinelor, iar cel mai indicat este sa alegeti din cele online, unde gama de produse este una diversificata, iar preturile sunt usor de comparat, fata de oferta celor fizice unde varietatea este una limitata, iar procesul de compararea este unul dificil.

Recomandat este sa asteptati lista de rechizite pe care o pun la dispozitie profesorii in fiecare an pentru a nu cumpara anumite articole ce nu sunt folositoare in noul an scolar, acestea se schimba mereu in functie de clasa in care trec, iar diferentele in ceea ce utilizeaza sunt considerabile. De exemplu caietele cu foaie velina sunt utile pentru elevii din clasele ce sustin lucrari de capacitate la final de an, pentru simplul motiv ca acestea te ajuta sa iti creezi un scris drept pe foi albe, fara a avea nevoie de liniatura specifica.

Pentru gradinite accentul se pune pe produsele creative, astfel primeaza acuarelele si accesoriile de modelaj si desenat, aceastea capteaza atentia micutilor mult mai bine dezvoltandu-le latura creativa si le modeleaza comportamentul in colectivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe