CHIMCOMPLEX SA: Informațiile privind o posibilă încălcare a legislației muncii sunt speculații fără fundament juridic

luni, 27 iunie 2022
Declarațiile care au apărut în presă, cu privire la procesul intentat companiei de familiile celor doi angajați uciși la Onești pe 01.03.2021, furnizează vădit informații distorsionate, ceea ce deturnează atenția publică de la gravitatea faptelor comise de criminal.
Având în vedere faptul că în spațiul public au fost lansate o serie de acuzații referitoare la o presupusă nerespectare de către Chimcomplex a legislației muncii în ceea ce privește delegarea celor doi angajați uciși, înțelegem să aducem următoarele clarificări:
Delegarea celor doi angajați la apartamentul din proprietatea companiei s-a efectuat în conformitate cu legislația muncii, precum și cu pregătirea și calificările profesionale ale acestora, astfel încât să-și poată exercita atribuțiile de serviciu din fișa postului.
Conformitatea a fost constatată și de către Judecătoria Onești cu ocazia soluționării plângerii contravenționale formulate de Chimcomplex împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor întocmit de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău, soluția instanței fiind aceea de anulare a acestuia. Raportul întocmit de ITM făcea oricum referiri la acțiuni de siguranță și securitatea în muncă fără conexiune la ceea ce a condus la decesul angajaților. Așa cum reține și instanța de judecată prin sentință civilă nr. 2336 din 23.12.2021, în cauză nu a fost vorba de un accident de muncă ca urmare a vreunei culpe din partea Chimcomplex, fiind de notorietate faptul că decesul salariaților a fost cauzat de acțiunile violente exercitate asupra lor de către o terță persoană și nu ca urmare a unui accident de muncă.
Informațiile care au apărut în presă privind o posibilă încălcare a legislației muncii sunt speculații fără fundament juridic, infirmate de soluția instanței de judecată, prin care nu se încearcă altceva decât discreditarea companiei, cu unicul scop de a obține beneficii de ordin financiar, profitându-se de suferința familiilor celor două persoane care și-au pierdut viața în tragicul eveniment.
În măsura în care numele companiei va fi în continuare utilizat în vehicularea de informații neadevărate se vor întreprinde demersuri legale împotriva persoanelor care se fac vinovate de săvârșirea unor astfel de fapte.
CHIMCOMPLEX SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe