Cei 400 de eroi din Bărbătești, omagiati de presedintele CJ Valcea si primarul localitatii

joi, 2 iunie 2022

An de an, în Ziua Sfântă a Înălţării Domnului Iisus Hristos, comemorăm eroii neamului românesc și le cinstim memoria celor care și-au pierdut viața pentru apărarea țării.

Peste 400 de vâlceni din Bărbătești au pierit în bătăliile purtate pe câmpurile de luptă, în cele două războaie mondiale.

Astăzi, vă fac cunoscută povestea unei familii de eroi din această frumoasă comună, a cărei soartă ne-a impresionat profund.

Este vorba de familia Avrămoiu, care a plătit cu două vieți pentru libertatea noastră, a tuturor.

Tatăl, Ion Avrămoiu, a murit în Primul Război Mondial, când fiul său avea doar 5 ani. La 26 de ani distanță, în luptele de la Cotul Donului din timpul celui De-al Doilea Război Mondial, tragedia se repetă, iar fiul, Constantin Avrămoiu, își pierde și el viața, urmând același destin tragic ca al părintelui său.

Au avut aceeași vârstă – 31 de ani, același grad militar – sergent major și se pare că au fost înrolați în același regiment. Nu știm cu certitudine asta, însă știm cu siguranță că au avut același sfârșit tragic.

Sacrificiul lor nu trebuie uitat.
Tocmai de aceea am ales să vin astăzi la Bărbătești, pentru a-i omagia, alături de primarul Constantin Bănacu, pe cei doi eroi ai comunei, Ion și Constantin Avrămoiu și, de altfel, pe toți ostașii căzuți la datorie.

Slavă eroilor neamului românesc!

Constantin Radulescu, presedinte Consiliul Judetean Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe