Afla de ce este indicat sa investesti in clor de calitate pentru piscina ta

miercuri, 1 iunie 2022

 

Clorul joaca un rol foarte important in mentinerea apei piscinei. Este responsabil pentru igienizarea piscinei, prevenind aparitia oricaror probleme de sanatate si mentinand apa piscinei  sa arate asa cum ar trebui. Clorul in sine este un element natural si este un gaz la temperatura camerei. Proprietatile sale dezinfectante sunt utilizate in multe medii datorita eficacitatii sale.

Desigur, este putin greu sa aplici un gaz in apa, motiv pentru care toate produsele cu clor lent piscina  sunt un amestec compus. Cea mai mare parte a solutiei este clor, iar restul este compus din agenti de stabilizare si de legare.

Majoritatea clorului din piscina vine sub forma de granule. Adauga granulele in piscina  unde se dizolva si igienizeaza apa.

Apa calda ofera mediul perfect pentru cresterea bacteriilor si a altor microorganisme care sunt daunatoare sanatatii noastre. Daca nu curatam in mod regulat apa din piscina, atunci riscam ca aceasta sa se contamineze cu bacterii.

Acest lucru poate duce la infectii ale pielii, ale urechilor si ochilor, bug-uri gastro-intestinale sau infectii respiratorii. Persoanele cu sistemul imunitar compromis, persoanele in varsta sau cei foarte tineri sunt in mod deosebit expusi riscului de contaminare a apei din piscina.

Din acest motiv, utilizarea regulata a clorului de calitate in apa va ajuta la igienizarea acesteia si la mentinerea ei fara bacterii si germeni neplacuti. De asemenea, ajuta la indepartarea grasimilor corporale si a uleiurilor dupa o baie in piscina, asigurandu-se ca apa din piscina ramane curata si sigura pentru a fi folosita de toata lumea.

Clorul este excelent la crearea unui mediu care este inospitalier pentru microorganisme. Face acest lucru printr-o reactie chimica simpla.

Cand punem clorul in apa piscinei, acesta se amesteca cu lichidul, ceea ce face ca granulele sa se dizolve si sa creeze o solutie de diferite substante chimice. Aceste substante chimice sunt suficient de blande pentru a fi folosite de oameni, dar nu atat de usoare pentru bacterii.

De fapt, clorul distruge partile cheie ale microorganismelor. El incepe cu atacarea peretilor celulari, apoi trece la distrugerea enzimelor din interiorul celulei, inclusiv acizii nucleici si membranele. Acest proces neutralizeaza orice bacterie prezenta in apa, facand-o inofensiva. Intregul proces dureaza aproximativ 30 de minute pentru a se finaliza, motiv pentru care se recomanda sa nu folosim clorul chiar inainte de a dori sa facem baie.

Odata ce substantele chimice au concurat cu procesul de curatare, acestea se descompun treptat in timp. Expunerea la lumina soarelui accelereaza acest proces. Deoarece substantele chimice se descompun, trebuie sa adaugam produse cu clor in mod regulat pentru a ne asigura ca procesul de curatare continua.

Va trebui sa mentinem nivelurile corecte de clor si pH pentru a ne mentine piscina igienizata.

Apa din piscina ar trebui sa aiba un anumit nivel de pH pentru a fi sigura. Nivelul pH-ului descrie cat de acida este apa. Vrei sa-l pastrezi in intervalul potrivit, astfel incat sa ramana in siguranta pentru baie. Scalele de pH variaza de la 0 la 14, 7 fiind punctul neutru. Masurarea sub 7 inseamna ca apa din piscina este prea acida. Pentru ca clorul sa fie cel mai eficient, nivelul pH-ului ar trebui sa se incadreze intre 7 si 8, citirea ideala fiind 7,4. Acesta este acelasi nivel de pH ca si lacrimile umane.

Adaugarea de granule de clor in apa piscinei poate afecta nivelul pH-ului. Acidul hipocloros si ionii de hipoclorit sunt cei care provoaca schimbarea. Daca nivelul pH-ului este prea ridicat, inseamna ca nu exista suficient acid hipocloros prezent. Deoarece aceasta este substanta chimica cu actiune mai rapida dintre cele doua, poate insemna ca curatarea va dura mult mai mult decat ar trebui.

Termenul larg „clor” poate provoca o oarecare confuzie atunci cand vine vorba de alegerea produsului potrivit pentru piscina , deoarece nu toate produsele cu clor sunt fabricate la fel.

Clorul recomandat pentru piscine este un amestec bland granular cunoscut sub numele de diclor de sodiu. Din pacate, Sodiumdiclor este adesea confundat cu un alt tip de clor granular cunoscut sub numele de hipoclorit de calciu. Dupa cum sugereaza si numele, contine calciu. Piscinele si nivelurile ridicate de calciu nu se amesteca bine. De fapt, utilizarea unui produs pe baza de clor pe baza de calciu va duce la defectarea incalzitorului piscinei  si a altor parti metalice ale piscinei dvs. din cauza acumularii de calcar pe elementul de incalzire.

Acesta este motivul pentru care hipocloritul de calciu nu este recomandat in conditii de siguranta pentru clorul, mai degraba ar trebui sa fie utilizat numai in piscine.

Alegerea clorului potrivit pentru piscina este importanta pentru a asigura ca apa este curatata in mod corespunzator si pentru a prelungi durata de viata a piscinei pentru anii urmatori.

Beneficiile clorului sunt imense. Gandeste-te doar la bolile cu care oamenii s-au confruntat, si inca se confrunta, in absenta apei potabile curate. Piscinele au nevoie de clor, deoarece clorul este singura modalitate eficienta de a mentine apa din piscina curata. Chiar si piscinele cu apa sarata au nevoie de clor. Desi exista si alte metode de curatare a apei din piscina, cum ar fi tratamentul cu UV sau cu ozon, acestea nu inlocuiesc clorul. Alte tratamente pot curata apa inainte de a intra in piscina, dar nu fac nimic pentru a mentine igiena apei odata ce aceasta este in piscina. Scaldatorii introduc continuu noi contaminanti si numai clorul are efectul rezidual de curatare a apei din piscina pe masura ce contaminantii sunt introdusi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe