Locatarii de pe o scară a unui bloc cu 10 etaje din municipiul Râmnicu Vâlcea au fost evacuaţi de pompieri, vineri seara, în urma unui incendiu izbucnit de la o cratiţă cu untură uitată pe foc de proprietarul unuia dintre apartamente, au informat reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, din cauza căldurii degajate de untura încinsă, geamul din bucătăria în care s-au declanşat flăcările s-a spart, iniţial pompierii fiind anunţaţi că în imobil s-a produs o explozie.

„Ajunşi la faţa locului, pompierii militari au evacuat locatarii de pe scara pe care se manifesta incendiul, după care au pătruns în apartamentul afectat. La faţa locului, au constatat că flăcările s-au declanşat în zona bucătăriei situat la etajul nouă. Au fost afectate elementele de mobilier şi electrocasnicele din bucătărie. De asemenea, au fost afectaţi pereţii prin afumare şi o fereastră care s-a spart. Din relatările proprietarului locuinţei, incendiul s-a declanşat în interiorul bucătăriei, după ce a uitat o cratiţă cu untură pe aragazul aprins, căldura degajată ducând la spargerea geamurilor ca în cazul producerii unei explozii”, au precizat reprezentanţii ISU Vâlcea.

În urma incendiului, lichidat de pompieri după aproximativ un sfert de oră de la anunţarea evenimentului, două persoane din imobil au suferit atacuri de panică şi uşoare intoxicaţii cu fum. Acestea au refuzat însă să fie transportate la spital după ce au fost evaluate de echipajele medicale trimise în zonă.

Sursa foto: Captură video

Sursa video: Vocea Valcii