Stefan Vuza, presedinte CHIMCOMPLEX: A compara un antreprenor autentic cu unul scos „prin proceduri” este ca și cum am compara un vultur cu o pasăre de colivie!

marți, 17 mai 2022

Schimbarea de CFO

Sunt o fire supercompetitivă, pasionat de sporturi montane și adesea descris că un antreprenor foarte vigilent și perseverent. Caracterizări pe care le consider un avantaj în profesia mea. Dacă nu ai curaj și nu ești proactiv în afaceri, mai ales în lumea zilelor noastre, cu turbulențele și impreviziunile ei foarte puternice de pe plan global, nu ajungi prea departe!

Eu știu că a fi ancorat în realitate este singurul mod în care un antreprenor autentic poate funcționa! Cei ce nu știu aceasta, pentru că nu trăiesc fenomenul ci doar au auzit de el, vorbesc din cărți prăfuite sau urmează modele ce sunt perimate sau nerealiste!

Unii pot percepe o doză crescută de aroganță sau chiar agresivitate. Cred că este un pic din fiecare. Aceasta nu înseamnă că ești dur, pentru că nici să fii la polul opus nu este o soluție, adică să fii un „băiat de parfum”, elegant dar fals, un fel de „prespălat” așa cum sunt mulți din culturile multinaționale! Acestora le este simplu să fie astfel (neimplicați real, doar de suprafață) pentru că au în spate un „big brother” care le acoperă greșelile. Un antreprenor autentic este singur în ring și plătește pe loc orice greșeală, iar ca urmare trebuie să fie atent, să acționeze și nu doar să reacționeze, să fie oportunist, să privească mereu înainte, să fie corect și integru!

Că să înțelegeți antreprenorii români vă recomand să citiți cartea „Când pielea ta este în joc” de Taleb Nassim și veți înțelege că a compara un antreprenor autentic cu unul scos „prin proceduri” este ca și cum am compara un vultur cu o pasăre de colivie!

Lângă un astfel de antreprenor este limpede că rezistă doar managerii performanți, care își respectă meseria, doresc carieră, sunt corecți și mai ales au integritatea în sânge și nu doar în fișa de post!

Stefan Vuza, presedinte CHIMCOMPLEX
1652811743234

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe