Sparle si soparle, 30.05.2022

duminică, 29 mai 2022
  • Curtea de Conturi a găsit mai multe nereguli la SC Gospodărire Locală Berbeşti SRL, societate „administrată” de primarul Milorad Cumpănășoiu. Astfel, nu s-au aplicat prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, respectiv autoritatea publică tutelară nu a organizat și constituit organismul decizional și organul de administrare al societății (Adunarea Generală a Acționarilor, Consiliul de Administrație și selecția și numirea directorului societății). Prin contractul de mandat al fostului administrator nu s-a stabilit un mod de calcul cuantificabil al gradului global de îndeplinire a criteriilor de performanță. SC Gospodărire Locală Berbeşti SRL nu a procedat la restituirea sumei de 400 milioane de lei vechi către Primăria Berbești, reprezentând contravaloarea unor active, casate și vândute, care nu erau în proprietatea acesteia. Tot societatea în cauză nu a achitat obligațiile, către Primăria Berbești, în sumă totală de 90 milioane de lei vechi, reprezentând chirie și redevență.

 

  • Continuă lucrările de întreținere periodică la viaductul de pe DN 7, Valea Oltului, Valea Poștei, de la km 198+136. În această perioadă se lucrează pe sensul Vâlcea-Sibiu, cu închiderea circulației pe acest sens de mers, în zona viaductului, circulația rutieră fiind dirijată cu semafoare electrice. Lucrările care se efectuează la viaduct sunt lucrări de maximă necesitate, fără de care exista posibiltatea închideri totale a circulației pe viaduct. Tipurile de lucrări care se efectuează în cadrul proiectului sunt: lucrări la infrastructură, lucrări la suprastructură, lucrări la racordarea cu terasamentele, lucrări la rampele de acces pe pod. Lucrările au termen de finalizare data de 15.06.2022.

 

  • Conform gsp.ro, AFC Odorheiu Secuiesc a câștigat în deplasare cu Viitorul Dăești, scor 1-0, în turul barajului pentru promovarea în Liga 2. Meciul s-a desfășurat la Râmnicu Vâlcea. Partida dintre cele două echipe a fost însă marcată de un moment halucinant, cu arbitrul Ovidiu Robu în prim plan. În minutul 88, la scorul de 1-0 pentru Odorheiu Secuiesc, arbitrul Ovidiu Robu a stârnit furia spectatorilor din Vâlcea. La o minge lungă trimisă în careul oaspeților, Vasile, jucătorul Viitorului, îi ia fața lui Criștiu, fundașul de la Odorheiu Secuiesc. Apărătorul trage evident de tricou adversarul, care cade în careu. Nervos, considerând că arbitrul va dicta penalty, Criștiu degajează mingea în afara terenului. Robu dictează însă corner, în fluierăturile tuturor suporterilor și fiind înconjurat de jucătorii Viitorului. Decizia corectă era penalty.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe