Sparle si soparle, 16.05.2022

duminică, 15 mai 2022
  • Excluzându-i pe cei 9 consilieri locali liberali iresponsabili, printre vinovații de „criza gunoiului” din Râmnic se fac și viceprimarul Andrei Gheorghiu și cei 2 consilieri USR, care, la ședința Consiliului Local de la finele lunii aprilie, au votat... împotriva majorării de prețuri cerută de compania Romprest. Simțindu-se oarecum „cu musca pe căciulă”, Andrei Gheorghiu (în calitate de viceprimar cu atribuții de primar) a convocat o ședință extraordinară de consiliu local pentru luni, 16 mai, unde, mai mult ca sigur, că va fi votat cu majoritate proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor unor activități componente ale serviciului de salubrizare aplicabile pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.

 

  • Judecătorul Valerian Predescu de la Tribunalul Vâlcea a constatat nulitatea absolută a rechizitoriului prin care şefa DNA Piteşti Simona Constantinescu l-a inculpat pe... fostul primar din Prundeni, Ion Horia Horăscu. Predescu a trimis cauza la Parchetul Vâlcea. Chiar dacă un rechizitoriu a trecut prin mâinile a doua procuroare DNA, nici una dintre ele nu şi-a dat seama că speţă nu era de competenta Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ci de speţa unui parchet de pe lângă tribunal. A fost nevoie de mai mult de un an până când judecătorul să se convingă de lipsa de competenta materială a parchetului anticorupţie şi, pe cale de consecinţă, să trimită cauza la unitatea de parchet care ar fi trebuit să emită rechizitoriul. „Motivul” îl reprezintă faptul că prejudiciul invocat de către DNA în dosar este mai mic decât echivalentul în lei a pragului de 200.000 de euro instituit de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin Decizia de RIL nr. 26/2021.

 

  • Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere continuă lucrările de deszăpezire pe DN 67C, Transalpina, sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului. Echipa de la Drumurile Naţionale Valcea a stăbăttut nămeţii de... cinci metri din Pasul Urdele. Atât drumarii din Vâlcea, cât şi cei din Gorj acţionează pe tronsonul de circa 30 de kilometri, între Rânca şi Obârşia Lotrului. Turiştii şi cei care au afaceri în zonă spera ca Transalpina să se redeschidă luna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe