Sparle si soparle, 02.05.2022

luni, 2 mai 2022
  • Din nou, cu un tupeu și o aroganță dusă la extrem, consilierii locali liberali, în frunte cu viceprimarul Virgil Pîrvulescu, i-au sfidat pe ceilalți consilieri locali, la ședința Consiliului Local al Râmnicului, desfășurată joi, 28 aprilie 2022. Ședința ordinară nu a mai fost transmisă pe Facebook, în urma eliminării restricțiilor, și de aceea oamenii au putut să vadă în direct „spectacolul” oferit de consilierii PNL. La fiecare proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, consilierii locali liberali „luau lumină” de la Virgil Pîrvulescu, pentru a ști exact ce și cum să voteze. Curios lucru, dar unii dintre ei au deja vechime de doi ani în consiliul local, cu pregătire profesională și cultură generală cu mult peste cea a ipochimenului de Pîrvulescu. Și, la fel ca dățile trecute, aceștia au votat împotriva unor proiecte de dezvoltare a Râmnicului!

 

  • Conform unor surse din cadrul CNAIR, peste câteva zile se va anunța câștigătorul licitației pe secțiunea 3 Cornetu - Tigveni, ultima secțiune din autostrada Sibiu-Pitești rămasă fără constructor. Este vorba de italienii de la Astaldi, firmă care mai execută și lucrările de pe lotul 5 de pe aceiași autostradă. În luna martie acest an, trei asocieri de constructori au depus oferte la cea mai scumpă licitație de autostradă lansată vreodată în România - tronsonul 3 de la Tigveni la Cornetu, parte din autostrada Sibiu-Pitești.

 

  • Un caz aparte îl constituie Primăria Laloșu, unde Curtea de Conturi a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese şi al incompatibilităţilor. În fapt, entitatea a încheiat contracte de prestări servicii cu Cabinetul de evidenţă contabilă al cărui reprezentant era un funcţionar public din cadrul entităţii. Tot aici s-a constatat că în perioada 2018 - 2020, funcţia de secretar general a fost ocupată prin delegarea atribuţiilor unui salariat, pentru o perioadă mai mare de 6 luni, într-un an calendaristic şi fără avizul prealabil şi obligatoriu al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe