Saltelele Ortopedice – Moft sau sănătate curată? Descoperă secretele produsului revoluționar inainte de a lua o decizie

luni, 23 mai 2022

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2014/12/21/23/40/bed-575797_960_720.png

Te afli printre cei care prezintă dureri ale spatelui și articulațiilor, iar problemele de coloană au devenit rutină? Pentru tine au fost concepute saltelele ortopedice! Ne petrecem minimum 8 ore pe zi dormind și de multe ori neglijăm rolul saltelei pe care alegem să ne odihnim. O saltea neadecvată influențează sănătatea corpului și din această cauză starea ta psihică va suferi modificări.

Saltelele ortopedice sunt special construite pentru a oferi suport spatelui și articulațiilor. Fie că sunt fabricate din memory-foam, arcuri interioare sau latex, design-ul lor specific promovează o postură corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului. Saltelele ortopedice sunt de regulă recomandate de medici persoanelor care au suferit un accident și se află în perioada de recuperare post-operatorie. 

De asemenea, saltelele ortopedice sunt destinate persoanelor cu osteoporoză, artrită, sau care acuză frecvent dureri de spate.

Top motive care conving că salteaua ortopedică este o investiție pentru sănătate

Desigur, nu trebuie să ocolești salteaua ortopedică dacă ești perfect sănătos, deoarece aceasta are capacitatea de a elimina riscurile care conduc la probleme ale coloanei vertebrale sau care generează dureri de spate.

  • Suprafață fermă de dormit

Toate persoanele care suferă de artrită, leziuni ale coloanei, dureri ale spatelui sau se refac după o operație se simt mult mai confortabile pe o saltea ortopedică. Aceasta este solidă, nu se pliază după forma corporală, menținând postura corectă în timpul somnului.

 

  • Descurajează efectul de rostogolire

 

Dacă împarți patul cu altcineva, atunci probabil ai remarcat acest efect de rostogolire specific saltelelor obișnuite, iar acest lucru începe să creeze disconfort în timpul somnului. Dacă începi să folosești o saltea ortopedică în locul celei clasice, acest detaliu deranjant va dispărea cu siguranță. Pe o saltea ortopedică fiecare doarme pe partea sa de pat fără grijă că ai putea perturba persoana de lângă tine în cursul nopții.

  • Te trezești mai odihnit

Datorită faptului că structura saltelei ortopedice oferă un suport ferm, are proprietatea de a reduce riscul de trezire din cauza durerilor de spate sau ale gâtului. Saltelele ortopedice Somn Art cu spumă cu densitate mare ating un grad superior de fermitate, aspect care oferă următoarele beneficii majore: distribuirea uniformă a greutății corporale și eliminarea punctelor de presiune care favorizează durerile de spate, gât sau șolduri. 

  • Rezistență la uzură

Saltelele ortopedice sunt populare datorită durabilității lor. Au capacitatea de a-și conserva forma chiar și după ani lungi de utilizare. Așadar, privește-o ca pe o investiție pe ani întregi, care va servi și generațiilor următoare, timp în care ești scutit de cheltuieli suplimentare cu saltele noi.

  • Elimină supraîncălzirea

Materialul facilitează ventilația în interior, asigurând confortul termic în timpul somnului și combatând riscul acumulării acarienilor, bacteriilor, ciupercilor și altor paraziți periculoși pentru piele.

Cum alegi corect salteaua ortopedică ideală nevoilor personale?

Cum identifici criteriile care descriu o saltea ortopedică de calitate? Consultă ghidul de mai jos:

  • Dimensiunea

Dacă nu știai, dimensiunea și grosimea saltelei îți influențează semnificativ somnul. Așadar, reține că lungimea trebuie să fie cu minimum 15-20 cm mai mare decât înălțimea ta. De asemenea, fii atent ca mărimea saltelei să corespundă scheletului patului. În caz contrar, riști să te accidentezi și să compromiți rolul terapeutic al saltelei.

  • Fermitatea

În principiu, cauza comună a durerilor de spate este o saltea prea moale, care nu oferă poziția adecvată coloanei vertebrale. Tocmai de aceea a fost inventată salteaua ortopedică: elimină punctele de presiune și asigură un flux sangvin optim, ceea ce favorizează relaxarea corporală pentru un somn liniștit.

  • Materiale

Recomandarea specialiștilor este să investești în materiale naturale. În general, bumbacul și lâna sunt materialele care permit pielii să respire și elimină excesul de umiditate. Este de asemenea important ca salteaua să fie confecționată din materiale naturale sau amestec de fibre naturale și sintetice. Acestea oferă o ventilație optimă, nu rețin umezeala și mirosurile neplăcute, descurajând astfel dezvoltarea acarienilor și a bacteriilor.

  • Somiera

O somieră uzată va accelera uzura saltelei și astfel va slăbi efectele sale terapeutice. Dimensiunea cadrului trebuie luată în calcul. Dacă nu va corespunde cu cea a saltelei, atunci poate grăbi deteriorarea acesteia.

  • Husa

După cum am menționat anterior, materialele care intră în componența saltelei trebuie să fie 100% naturale sau un mix de 50% fibre naturale și sintetice. Astfel, reduci acumularea de acarieni și alte bacterii care în timp provoacă alergii, astm și probleme ale pielii. De asemenea, optează pentru o husă detașabilă pe care o poți curăța și aerisi cât de des posibil. Husele detașabile și lavabile sunt geniale, deoarece așa te asiguri că te odihnești într-un mediu cu adevărat igienic.

Somnul de calitate face diferența dintre o zi productivă, în care ai fost energic și alta în care te-ai simțit iritat, nervos și stresat fără motiv, aparent. Acum că te-ai pus la punct cu tot ce înseamnă acest produs minune, poți alege criteriile pe care vrei să le îndeplinească salteaua ortopedică potrivită nevoilor tale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe