Renunță ACUM la stres și oboseală! PATRU pași simpli către starea de bine

marți, 10 mai 2022

 

         Stilul de viață pe care îl avem este unul care facilitează apariția stresului și a oboselii cronice. Locul de muncă, timpul puțin pe care îl avem la dispoziție pentru a ne îndeplini sarcinile, alimentația necorespunzătoare sunt factori care contribuie la degradarea noastră. Sănătatea trebuie să reprezinte principala noastră preocupare, activitățile din viața noastră ar deveni dificile dacă starea noastră ar fi una precară.

 

Fii cea mai bună variantă a ta

În ciuda mediului care poate părea că ne împinge către o viață stresantă și obositoare, starea noastră de sănătate depinde numai de noi și de deciziile pe care le luăm. Avem întotdeauna posibilitatea de a alege și ar trebui să profităm de aceasta. Putem alege să ducem un stil de viață sănătos chiar dacă în jurul nostru totul este potrivnic. Iată, mai jos, patru pași simpli pentru a ne îmbunătăți starea sănătății noastre.

  1.     Fă sport!

Mișcarea este foarte importantă în viața noastră. Stilul de viață sedentar, munca la birou și folosirea excesivă a mașinii sunt nocive pentru starea noastră psihică și fizică. Un remediu important împotriva stresului, dar și a oboselii poate fi oferit de mișcare. Dacă timpul nu ne permite să mergem la sală sau, pur și simplu nu ne dorim să ne facem un abonament la o sală de sport, există și alte variante de a face sport. De exemplu, putem alege să ne deplasăm pe jos sau bicicleta către locul de muncă. Pe lângă efectele benefice ale mișcării, scăpăm și de stresul care apare în aglomerația din orașe și în parcările în care cu greu reușim să găsim un loc de parcare.

 

  1.     Fii atent la nivelul magneziului din corp!

         Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru corpul nostru și pentru starea noastră de sănătate. Magneziul este un mineral foarte important atât pentru psihicul nostru, cât și pentru fizic. Principalele surse de magneziu sunt alimentele bogate în acest mineral, dar dacă nu putem fi întotdeauna atenți la ceea ce mâncăm, există și alte variante pentru a evita deficiența de magneziu care se poate instala mai ușor decât ai crede. Există suplimente la Magnerot.ro cu ajutorul cărora ne putem regla nivelul magneziului din corp și care ne pot ajuta în lupta împotriva stresului și oboselii.

  1.     Relaxează-te, meditează!

         Într-o lume care se mișcă rapid, într-o grabă continuă în care ne aflăm pentru a ne îndeplini toate sarcinile, este important să ne alocăm zilnic puțin timp pentru a ne relaxa și, de ce nu, pentru a medita. Nu putem combate stresul și oboseala dacă nu învățăm că merităm să ne și relaxăm, nu trebuie să se rezume totul la responsabililtățile pe care le avem de îndeplinit. Meditatul ar putea fi de mare ajutor pentru starea noastră psihică, o perioadă de liniște în jur, dar și în suflet, fără gânduri, poate fi un medicament util.

  1.     Renunță la excese!

         Excesele nu ne pot aduce nimic bun, acestea fac numai rău. Fie că vorbim de mâncare, de vicii, de muncă sau de procrastinare, excesele din orice direcție reprezintă obstacole pentru noi. Cel mai bun stil de viață este cel echilibrat, în care reușim să împărțim eficient timpul între muncă și timp liber, dar și să avem grijă la ceea ce consumăm.

 

         Așadar, dacă dorim să ne simțim bine, să avem energie și să scăpăm de stres și oboseală, putem face acest lucru, dar depinde de noi și de deciziile pe care le facem!

 

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe